Schepen Steven Vandersnickt bij de beestjes in de bestaande Eendenkooi.
Volledig scherm
Schepen Steven Vandersnickt bij de beestjes in de bestaande Eendenkooi. © Foto Geert De Rycke

Aanleg aaidierenweide aan Nieuwdonk start binnenkort

BERLAREBinnenkort starten de werken voor de aanleg van een aaidierenweide op de grens van de Nieuwdonk met de Eendenkooi. De Eendenkooi zelf wordt nadien helemaal opnieuw ingericht.

 1. Zeldzame kwak raakt verstrikt in visnet aan Donkmeer: vogel verzorgd en dag later opnieuw vrijgelaten
  Berlare

  Zeldzame kwak raakt verstrikt in visnet aan Donkmeer: vogel verzorgd en dag later opnieuw vrijgela­ten

  Nog maar enkele weken geleden werden er aan het Donkmeer in Berlare voor het eerste waarnemingen gedaan van een kwak. De zeldzame vogel lijkt wat op een reiger, maar is toch meteen weer heel anders. Vrijdagavond was er even paniek toen een wandelaar een van de vogels verstrikt opmerkte in een visnet. “Ik wil iedereen bedanken die meegeholpen heeft het dier te redden", zegt Pieter Van den Cruyce.
 2. Gouverneur legt vergunningsplicht voor drooglegging natuurgebied naast zich neer en geeft Francis ongelijk: “Ik ga opnieuw in beroep”
  Berlare

  Gouverneur legt vergun­nings­plicht voor droogleg­ging natuurge­bied naast zich neer en geeft Francis ongelijk: “Ik ga opnieuw in beroep”

  Al minstens tien jaar voert Francis Van Den Abbeele een strijd tegen de drooglegging van een natuurgebied aan de Waterhoek in Berlare. In juli haalde de man nog een grote overwinning binnen nadat hij gelijk kreeg van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die zegt dat er een vergunning voor nodig is om dit te doen. Het dossier moest daarna opnieuw naar de gouverneur, die dit advies nu naast zich neer legt. “Ik ga opnieuw in beroep en blijf vechten voor het behoud van de polder”, zegt Francis.