1. Organisatie winterbraderie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilligers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzetting blijft”
  Overmere

  Organisa­tie winterbra­de­rie houdt op te bestaan door gebrek aan vrijwilli­gers en overnemer: “Klein beetje hoop op verderzet­ting blijft”

  Wat 22 jaar geleden uitgroeide als een klein initiatief voor de buurt werd een grote winterbraderie op het Kerkplein in Overmere, maar aan alle liedjes komt een einde en dit jaar zal er geen nieuwe braderie georganiseerd worden. De initiatiefnemers houden er mee op omdat ze geen vrijwilligers meer vinden en zelf al een dagje ouder worden. “We hebben nog geprobeerd voor een overnemer te vinden, maar voorlopig zijn we hier niet in geslaagd", zegt Hilde Monsecour.
 1. Van rooftopparty’s in Bangkok tot nieuwjaarsfuif ‘uNYghtEd’ in Durmestad: Lokers collectief organiseert feestjes in de hele wereld
  Lokeren/Zele

  Van rooftopparty’s in Bangkok tot nieuwjaars­fuif ‘uNYghtEd’ in Durmestad: Lokers collectief organi­seert feestjes in de hele wereld

  Feestnummers uit Lokeren en omstreken hoeven dit jaar niet op hun honger te blijven zitten als ze al fuivend het nieuwe jaar willen inzetten. Het Lokerse TW#RK IT en de Zelenaars van Droomhuis slaan de handen in elkaar met evenementenlocatie Radar voor de nieuwe fuif ‘uNYghtEd’ op 31 december. “Hopelijk gaan de feestgangers even hard uit de bol als op onze rooftopparty’s in Thailand”, zegt co-organisator Brecht Denhaerinck van TW#RK IT.
 2. Brouwbende wint met Tripel ‘Engelken’ gouden medaille op internationale bierwedstrijd: “Nooit gedacht na anderhalf jaar bestaan”
  Berlare

  Brouwbende wint met Tripel ‘Engelken’ gouden medaille op internatio­na­le bierwed­strijd: “Nooit gedacht na anderhalf jaar bestaan”

  De brouwbende, een groep vrienden uit Berlare, heeft op een internationale wedstrijd in Londen de gouden medaille gekregen in hun categorie voor hun zelfgemaakte bier. Minder dan twee jaar geleden kwamen zij met hun bier op de markt, en nu wordt hun smaak beloond met een gouden medaille voor het bier. “Hier zijn tranen van geluk bij gevloeid toen we dit vernomen hebben”, zegt Joris Van Peteghem.
 1. Renovatiewerken aan kasteel starten in april 2023, werken moeten klaar zijn in 2025: “Eindelijk van start na jaren werk"
  Berlare

  Renovatie­wer­ken aan kasteel starten in april 2023, werken moeten klaar zijn in 2025: “Eindelijk van start na jaren werk"

  Op de gemeenteraad in Berlare werden maandagavond de renovatieplannen voorgesteld voor het kasteel en de omliggende gebouwen. Het bestek werd goedgekeurd in de gemeenteraad en dus kunnen de werken in april volgend jaar van start gaan. “Ik ben zeer tevreden dat we na al deze jaren aan de slag kunnen gaan”, zegt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD).

Populair in HLN+ REGIO

 1. Gemeente plant 1.500 bomen aan ‘Konijnenberg’: “Tegen 2030 een boom per inwoner in onze gemeente”
  Berlare

  Gemeente plant 1.500 bomen aan ‘Konijnen­berg’: “Tegen 2030 een boom per inwoner in onze gemeente”

  Aan de Haagstraat ter hoogte van de Konijnenberg in Berlare is de gemeente vandaag begonnen met het aanplanten van 1.500 nieuwe bomen op een stuk grond dat eigendom is van hun. De gemeente investeert de laatste jaren meer in bossen met ook het geboorte bos in Overmere en het raapbos aan het Slot in Berlare. “We tekenden ook in op het bomencharter waarmee we tegen 2030 een boom willen voor elke inwoner", zegt schepen van milieu Marc Van Driessche.
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 1. Oost-Vlaamse grasexperten leggen WK-voetbalvelden in Qatar aan: “Zo’n 20 miljoen kunstvezels per veld”
  PREMIUM
  Zele/Dendermonde

  Oost-Vlaam­se grasexper­ten leggen WK-voetbalvel­den in Qatar aan: “Zo’n 20 miljoen kunstve­zels per veld”

  Eind deze week begint het WK voetbal in Qatar. Voor de aanleg van perfecte grasmatten doet het land een beroep op de expertise van Zelenaar Marc Vercammen en Dendermondenaar Yves De Cocker van GrassMax. Het bedrijf is gespecialiseerd in hybride grasmatten. “Kunstvezels zorgen ervoor dat natuurlijke graswortels sterker verankeren”, zeggen Vercammen en De Cocker.
 2. Van Bordje Gezond tot Leut: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van Bordje Gezond tot Leut: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermon­de probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft een vegan maaltijd niet saai te zijn, maar kan je met vegan gerechten zorgen voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan helpen we je met deze zaken alvast op weg. Van Bordje Gezond in Sint-Niklaas tot Leut in Lokeren: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit.