1. Oppositie streng voor beleid na wateroverlast door hevige regenval: “Rioleringen werden niet goed behandeld laatste jaren”
  Berlare

  Oppositie streng voor beleid na waterover­last door hevige regenval: “Riolerin­gen werden niet goed behandeld laatste jaren”

  Oppositiepartij CD&V vindt dat het huidige beleid de laatste 15 jaar te weinig energie gestoken heeft in het behandelen en onderhouden van de rioleringen in Berlare. Ze halen dit punt aan na de zware regenval van 4 juni waarbij Berlare zwaar getroffen werd en er heel wat wateroverlast was. “Ons uitgebreide netwerk van rioleringen werd de laatste 15 jaar niet goed gefinancierd en gecontroleerd”, zegt Yves Poppe.
 1. AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatieve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”
  Temse/Zele

  AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatie­ve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”

  Met de tropische temperaturen deze week zal het personeel van gemeente en politie toch nog in aangename omgeving kunnen verder werken. De grote raampartijen van het administratief complex De Zaat kregen namelijk een folie langs de binnenkant die de temperatuur met liefst 10 graden doet zakken. Het patent hiervoor is in handen van het bedrijf Umisol uit Zele.
 1. Fietsster sterft drie maanden na kleine aanrijding, automobilist staat vandaag voor rechter: “Mijn cliënt is geen wegpiraat”
  Laarne

  Fietsster sterft drie maanden na kleine aanrijding, automobi­list staat vandaag voor rechter: “Mijn cliënt is geen wegpiraat”

  M.V. (64) uit Laarne stond vrijdagochtend in de politierechtbank terecht voor zijn betrokkenheid bij een ongeval met dodelijk afloop. In 2018 kwam het tot een kleine aanrijding waarbij een vrouw ten val kwam met haar fiets. Ze vertrok zonder verwondingen maar kreeg een dag later een hersenbloeding en overleed vier maanden later. “Het oorzakelijk verband is voor ons niet bewezen", aldus de verdediging.
 1. Gemeente maakt toekomstvisie rond Donkmeer bekend: van slapen op of naast het water tot natuur meer laten opleven
  PREMIUM
  Berlare

  Gemeente maakt toekomstvi­sie rond Donkmeer bekend: van slapen op of naast het water tot natuur meer laten opleven

  De omgeving rond het Donkmeer zal er de komende jaren volledig anders gaan uitzien. Vzw Durme, de provincie en het gemeentebestuur werken samen aan een groot project om het Donkmeer en de natuur nog meer te laten opleven en een extra troef te worden voor de toeristen. Onder meer kamperen op het water zal er mogelijk zijn. “Met dit plan willen we het juiste evenwicht tussen de natuur en recreatie tot leven wekken”, zegt gedeputeerde An Vervliet.
 1. Jente Samson en restaurant Pur Boeuf slaan handen in elkaar en installeren groot scherm voor EK-matchen Rode Duivels
  Berlare

  Jente Samson en restaurant Pur Boeuf slaan handen in elkaar en installe­ren groot scherm voor EK-mat­chen Rode Duivels

  Het EK komt er bijna aan en de voetbalkoorts in ons land begint te stijgen. Normaal gezien duiken overal grote schermen op, maar corona strooit nog steeds een beetje roet in het eten. Jente Samson en Jeff Hanselaer van Pur Boeuf slaan nu de handen in elkaar om toch coronaproof de voetbalmatchen van de Rode Duivels uit te zenden. “We hopen dat ze de finale winnen", klinkt het in koor.
 1. Gemeente zorgt voor alternatief, maar goed gevuld zomerprogramma met ‘Eaulalala’: “Elke donderdag en vrijdag vinden voorstellingen plaats”
  Berlare

  Gemeente zorgt voor alterna­tief, maar goed gevuld zomerpro­gram­ma met ‘Eaulalala’: “Elke donderdag en vrijdag vinden voorstel­lin­gen plaats”

  Nu de zomer en het mooie weer eindelijk in zicht zijn, pakt ook de gemeente Berlare uit met hun zomerprogramma. Omdat het coronavirus nog niet helemaal verdwenen is, zal het er wel iets anders aan toegaan dan normaal. Maar met ‘Eualalala’ werd wel gezorgd voor een passend alternatief. “We hebben onder andere heel wat optredens voorzien”, zegt schepen van Cultuur Carine Meyers (Open Vld).
 1. Samuel (12) vindt tand van prehistorische witte haai aan strand aan Nieuwdonk: “Dier zwom hier tussen de 56 en 34 miljoen jaar geleden rond”
  PREMIUM
  Berlare

  Samuel (12) vindt tand van prehistori­sche witte haai aan strand aan Nieuwdonk: “Dier zwom hier tussen de 56 en 34 miljoen jaar geleden rond”

  Samuel Wartel (12) uit Berlare deed eind april een zeer uitzonderlijke vondst in het zand van recreatiedomein Nieuwdonk. Hij vond er een volledig intacte haaientand, die van een soort kwam die intussen volledig is uitgestorven. De dierensoort zou de voorloper geweest zijn van de huidige witte haai die iedereen kent. “Dit is het mooiste dat ik hier tot nu toe heb gevonden”, vertelt Samuel trots.
 1. Een nieuwe week in de vaccinatiecampagne: alle risicopatiënten uitgenodigd, meer no shows door wijziging timing Astra Zeneca
  Dendermonde/Hamme/Buggenhout/Lebbeke/Zele/Hamme

  Een nieuwe week in de vaccinatie­cam­pag­ne: alle risicopa­tiën­ten uitgeno­digd, meer no shows door wijziging timing Astra Zeneca

  Een nieuwe week in de vaccinatiecentra van Dendermonde en Hamme draait volop. De campagne blijft vlot lopen. In deze regio zijn ondertussen alle risicopatiënten uitgenodigd. De voorbije week daagden meer mensen dan anders niet op voor hun prik. “We vermoeden dat de aangepaste timing tussen twee prikjes van Astra Zeneca de oorzaak is, maar deze mensen zullen nu moeten wachten”, klinkt het.