getty
Volledig scherm
© getty

Sint trekt in stoet door Berlaar: “Enkel aan stopplaatsen kan je brief overhandigen”

 1. Vrijwilligster die verwaarloosde honden wil redden in de boeien geslagen: “Er liggen daar minstens 7 kadavers in de diepvries... en ik word opgepakt”
  PREMIUM
  Berlaar

  Vrijwillig­ster die verwaar­loos­de honden wil redden in de boeien geslagen: “Er liggen daar minstens 7 kadavers in de diepvries... en ik word opgepakt”

  Enkele broodfokkers hadden meer dan 70 honden ondergebracht bij Cindy in Berlaar. De dieren werden ziek, het huis lag vol uitwerpselen en zijzelf sliep op een aangevreten matras in de keuken. Toen haar vriendin L.(*) de toestand met eigen ogen zag, kon ze niet anders dan de honden daar weg halen. Een bedankje kreeg L. niet, wel werd ze vrijdag gearresteerd. Intussen mocht ze het politiekantoor weer verlaten. “Ze vroegen of ik er iets aan verdiende, integendeel, ik steek er juist geld in!”
 2. Leden Chiro Berlaar-Heikant zorgen zelf voor vergroening van hun speelterrein
  Berlaar-Heikant

  Leden Chiro Ber­laar-Hei­kant zorgen zelf voor vergroe­ning van hun speelter­rein

  Afgelopen zondag heerste er een gezellige drukte op de terreinen van Chiro Berlaar-Heikant. Leiding en leden hielpen elkaar met het aanplanten van streekeigen hagen en een tiental hoogstambomen waaronder winterlinde, tamme kastanje, gewone esdoorn en zomereik. Deze aanplantingen komen er dankzij het ‘PDPO project Groenkapoen’ waarbij de Antwerpse regionale landschappen samenwerken met vier Antwerpse jeugdverenigingen om hun speelterreinen op te waarderen op vlak van biodiversiteit, ontharding, klimaatadaptatie en natuurbeleving.