Burgemeester van Berlaar Walter Horemans (CD&V) - beeld ter illustratie van asielcentrum
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Berlaar Walter Horemans (CD&V) - beeld ter illustratie van asielcentrum © rv

Rellen in het asielcentrum door slechte leefomstandigheden: “Totaal gebrek aan privacy en comfort”

BerlaarOp woensdagavond zijn er in het asielcentrum in Berlaar rellen uitgebroken, waarbij een vijftal bewoners gewond geraakten. De aanleiding van het conflict bleek erg banaal, maar door de spanningen die al langer in het centrum heersen, is er niet veel meer nodig om de vlam te doen ontsteken. De asielzoekers ervaren een serieus gebrek aan comfort en privacy in de legerkazerne: “In een magazijn waar normaal producten gestockeerd worden, worden nu mensen gestockeerd”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V).

 1. Putse jeugdraad organiseert DJ-contest: “Voor alle lokale deejays, ook beginners”

  Putse jeugdraad organi­seert DJ-con­test: “Voor alle lokale deejays, ook beginners”

  De Putse jeugdraad organiseert op 28 april een DJ-contest. Uit alle deelnemers kiezen ze vier finalisten die hun skills mogen showen tijdens de finale in het plaatselijke jeugdhuis. “Deze wedstrijd is voor alle lokale deejays, ook beginners, een uitstekende kans om hun talent te tonen en hun carrière een boost te geven. De finale vindt plaats in Jeugdhuis Kaktus. De deelnemers worden beoordeeld op hun technische vaardigheden, originaliteit en muziekkeuze. De winnaar mag spelen op een evenement van de gemeente” zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). Alle inwoners van Putte tussen 6 en 30 jaar mogen deelnemen. Stuur jouw demo-opname naar jeugddienst@putte.be voor 19 april.
  Putte
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.