Cafébazin Myriam Maris van café ’t Gehucht maakt achteraan een pleintje om haar voorouders te eren
Volledig scherm
PREMIUM
Cafébazin Myriam Maris van café ’t Gehucht maakt achteraan een pleintje om haar voorouders te eren © David Legreve

Pleintje achter café ‘t Gehucht weerspiegelt geschiedenis van zaak: “Terrassen uit jaren 20, 30 en 40 met aangepast aanbod”

Berlaar-HeikantCafé ‘t Gehucht langs de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant heeft het koertje achteraan de zaak omgedoopt tot het Florent Verstrepenplein. Het plein is een eerbetoon geworden aan de vorige zaakvoerders, de voorouders van de huidige cafébazin Myriam Maris. Drie gemetste geveltjes, inclusief ramen en deuren, geven er de cafégeschiedenis weer.

 1. Organisator Bart Abeel blikt vooruit op wat de meest imposante Pride óóit moet worden: “Heel de stad is Pride, niet Gay Pride, maar Antwerp Pride”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Organisa­tor Bart Abeel blikt vooruit op wat de meest imposante Pride óóit moet worden: “Heel de stad is Pride, niet Gay Pride, maar Antwerp Pride”

  ‘Utopia’ wordt in Antwerpen voor één week omgedoopt tot ‘Queertopia’. Of hoe de wereld er in de toekomst idealiter moet uitzien volgens de vele diverse gezichten achter Antwerp Pride. Organisator Bart Abeel blikt vooruit op wat nú al een historische editie is. “We verwachten niet dat iedereen langs de zijlijn komt applaudisseren, maar het is aan ons om iedereen te overtuigen dat we de samenleving rijker en liefdevoller willen maken.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.