Brend Van Ransbeeck en Koen Kerremans van Groen aan de sporthal in de Pastorijstraat
Volledig scherm
Brend Van Ransbeeck en Koen Kerremans van Groen aan de sporthal in de Pastorijstraat © rv

Oppositiepartij Groen vindt nieuwe sporthal geen meerwaarde: “Waarom gaat men niet voor een renovatie en upgrade van de huidige?”

BerlaarKoen Kerremans en Brend Van Ransbeeck, beiden gemeenteraadslid voor oppositiepartij Groen in Berlaar, bekritiseren de komst van het nieuwe sportcomplex op de Doelvelden. “Het project kost handenvol geld, hoewel het geen extra functies biedt tegenover een totaalrenovatie van de huidige sporthal in de Pastorijstraat”, klinkt het. Bij de meerderheid snappen ze de kritiek niet.

 1. Wim Govaerts stelt privécollectie tentoon: “De Lierenaars die hun leven lieten tijdens de oorlog verdienen het herinnerd te worden”
  Lier

  Wim Govaerts stelt privécol­lec­tie tentoon: “De Lierenaars die hun leven lieten tijdens de oorlog verdienen het herinnerd te worden”

  Naar aanleiding van de heruitgave van zijn boek Lier Bevochten - Bezet - Bevrijd 40-45 over oorlogsslachtoffers uit Lier, gaf auteur Wim Govaerts op donderdag 2 februari een lezing in samenwerking met Recht & Vrijheid. Naar aanleiding van deze lezing vindt er een tentoonstelling over hetzelfde onderwerp plaats in het Vleeshuis van Lier. Deze kan je nog het hele weekend komen bezichtigen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. “Ottertrotter moet blijven!”: oppositie protesteert tegen schrappen van festival en lanceert petitie
  PREMIUM
  Mechelen

  “Ottertrot­ter moet blijven!”: oppositie protes­teert tegen schrappen van festival en lanceert petitie

  De Mechelse oppositiepartijen protesteren tegen het verdwijnen van het wereldfestival Ottertrotter. “Het nieuws werd vrijdag plots wereldkundig gemaakt door Mechelen Feest, terwijl de Raad van Bestuur niet eens was ingelicht. Dit is een onaanvaardbare beslissing die duizenden Mechelaars in het hart raakt”, klinkt het. De petitie die Vooruit lanceerde, telde meteen enkele honderden handtekeningen.