In april ging het plein officieel open, komend weekend is er een openingsfeestje voor de buurt
Volledig scherm
In april ging het plein officieel open, komend weekend is er een openingsfeestje voor de buurt © David Legreve

Openingsfeestje voor vernieuwd Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant: “Als bedanking voor de inwoners”

Berlaar-HeikantIn Berlaar-Heikant wordt komend weekend het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein feestelijk geopend. In april 2020 werden de werken aan het plein afgerond, maar omwille van de coronamaatregelen bleef een feestelijke opening uit. Omdat de versoepelingen van het Overlegcomité weer wat meer activiteiten mogelijk maken, organiseert het lokaal bestuur dan toch nog een opening met optredens op het plein. 

 1. Vlaams Belang Duffel slaat gemeenteraad met huldiging over: “Willen geen applausmachine zijn voor mensen die cordon sanitaire toepassen”
  Duffel

  Vlaams Belang Duffel slaat gemeente­raad met huldiging over: “Willen geen applausma­chi­ne zijn voor mensen die cordon sanitaire toepassen”

  De fractie van Vlaams Belang blijft op de gemeenteraadszitting van maandag afwezig. De raadsleden van de oppositiepartij willen naar eigen zeggen ‘niet hypocriet overkomen’. “Tijdens de gemeenteraadszitting worden verschillende mensen gehuldigd om hun zogenaamde verdiensten. Vlaams Belang vindt zo’n huldiging op een gemeenteraad niet de plaats noch het moment”, zo stelt fractieleider in de gemeenteraad Karin Meeus. “Bovendien worden verschillende mensen gehuldigd die het cordon sanitaire steunden en ook in onze gemeente toepassen. Het zou van een verregaande hypocrisie getuigen dat wij nu als een applausmachine dienen voor deze huldigingen.” De partij geeft aan zich wel te kunnen vinden in de huldiging van mensen die niet politiek actief waren. “We vinden het jammer dat de terechte erkenning voor verdienstelijke burgers verloren gaat door dit op een gemeenteraad te plaatsen in plaats van een echte viering. Wij zullen de laureaten die het verdienen wel zelf in de bloemetjes of in de pintjes zetten”, besluit gemeenteraadslid Raf Torfs.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?