De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Man (33) slaat gevelsteen stuk op hoofd van aannemer en dreigt met aanslag op parket: “Het was dom, maar ik wist geen blijf meer met mezelf”

BerlaarEen 33-jarige man uit Brasschaat riskeert de internering, nadat hij bij een bouwgeschil met een gevelsteen op het hoofd van een aannemer heeft geslagen. Na die dagvaarding dreigde hij, via een telefoontje naar het callcenter van Mercedes nota bene, ook nog met een aanslag op het parket. Ook hiervoor moest hij zich donderdag verantwoorden. De verdediging nuanceerde de feiten en vroeg begrip. “Hij was volledig óp.”

  1. Berlaar opent eerste hondenlosloopzone tussen Merelstraat en Ebroek
    Berlaar

    Berlaar opent eerste hondenlos­loop­zo­ne tussen Merel­straat en Ebroek

    Berlaar opende vandaag de eerste hondenlosloopzone in de gemeente. Tussen de Merelstraat, Valkenhof en Ebroek kocht de gemeente een domein van 2.560 vierkante meter aan, waar je naast een hondenweide ook een Heldenbos, waterpoelen en zitbanken kan vinden. “In een landelijke gemeente zoals Berlaar kennen we veel hondeneigenaars”, vertelt schepen van Dierenwelzijn Willy Beullens (CD&V). “Ons dorp en de prachtige Netevallei nodigen uit om te gaan wandelen, maar er bestond al een tijdje een nood aan een hondenlosloopzone. Met dit domein tussen Ebroek en Merelstraat hebben onze viervoeters nu een plek om vrij rond te dartelen en te spelen met soortgenootjes.” Het lokaal bestuur kocht het domein eind 2019 voor 113.000 euro aan. De afgelopen jaren en maanden werd het domein ingericht met een Heldenbos, waterpoelen, zitbanken, een omheining met poort voor de hondenweide en een infobord met spelregels. “Zo zal je jouw hond steeds aangelijnd moeten houden tot je binnen de omheinde zone bent, zal je je hond voortdurend in de gaten moeten houden en moet je ook in en rond de hondenweide het afval van je hond opruimen. De losloopzone is geen hondentoilet.”