Paul Verhoeven heeft geen enkel probleem met de komst van een asielcentrum in de legerkazerne. “Berlaar is een openminded gemeente.”
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Verhoeven heeft geen enkel probleem met de komst van een asielcentrum in de legerkazerne. “Berlaar is een openminded gemeente.” © Wannes Vansina

Komst 750 asielzoekers naar legerkazerne lokt gemengde reacties uit: “Gaat wegen op gemeenschap”

BerlaarDe komst van 750 asielzoekers naar de legerkazerne in Berlaar lokt gemengde reacties uit bij de omwonenden van dat zogenaamde Distributiecentrum Wisselstukken. “Iedereen is welkom in Berlaar”, zegt buurman Paul Verhoeven, maar andere bewoners denken daar helemaal anders over. Ook burgemeester Walter Horemans is niet gelukkig, maar wil er het beste van maken. “Ik hoop dat iedereen hier zo open mogelijk mee omgaat.” De eerste petitie is echter al in de maak.

  1. Drie (brom)fietsers lichtgewond bij botsingen met andere tweewielers
    Mechelen

    Drie (brom)fietsers lichtge­wond bij botsingen met andere tweewie­lers

    Drie (brom)fietsers zijn lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een andere tweewieler. In de Lakenmakersstraat en de Rik Woutersstraat botsten telkens twee fietsers op elkaar: een 27-jarige en 50-jarige bestuurder liepen lichte kwetsuren op. De eerste werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 46-jarige bestuurder van een bromfiets moest naar spoed na een aanrijding met een fiets. Dat laatste ongeval gebeurde in de Guido Gezellelaan.