Johan Van Nuffel zet ‘Verlof in Balderhof’ op poten: muzikale zaterdagse zomeravonden in Berlaarhof. Hij liet 2.500 promotiekrantjes maken.
Volledig scherm
Johan Van Nuffel zet ‘Verlof in Balderhof’ op poten: muzikale zaterdagse zomeravonden in Berlaarhof. Hij liet 2.500 promotiekrantjes maken. © David Legreve

Kasteelpark van Berlaarhof is setting van eerste ‘Verlof in Balderhof’: “Voor velen is het een verborgen parel”

BerlaarVereniging Ambiance organiseert elke zaterdagavond in augustus een optreden in het park van kasteel Berlaarhof in Berlaar. Met ‘Verlof in Balderhof’ wil de vereniging inwoners van Berlaar alsnog een culturele zomerse activiteit aanbieden en ook laten kennismaken met het park. “Tijdens de lockdowns heb ik het op de fiets ontdekt”, zegt ‘De Zingende Schoenmaker’ Johan Van Nuffel.

  1. 193 deelnemers voor 12de editie van BK ‘Muurke Klop' in Nijlen
    Nijlen

    193 deelnemers voor 12de editie van BK ‘Muurke Klop' in Nijlen

    Het was niet alleen het weekend van het WK wielrennen, ook het BK Muurke klop, een spel waarbij een bal tegen de muur geketst moet worden, vond op zaterdag en zondag plaats in onze regio. 193 sportievelingen deden op zaterdag in Nijlen een gooi naar de titel, op zondag kwamen de U-16 en U-12 aan de beurt. “Het is de eerste keer dat we met ons team deelnemen aan het BK, maar het spel is ons niet onbekend. Muurke klop is populair bij onze Chiro. We zijn dus vertrouwd met de regels. Een speciale training in aanloop naar het BK was niet aan de orde. We hebben er vertrouwen in”, sprak Jaan Goyvaerts van jongenschiro Gust uit Kessel. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Glenn Daneels van het team ‘Achilles en Moustafa’. “Geen onbekende. Voor Daneels, inwoner van Kessel, was het al zijn derde titel in twaalf edities”, geeft Maarten Fransen van de organisatie mee. “Zondag telde het BK een veertigtal deelnemers. Adriël Arias Pergachi is de nieuwe Belgische kampioen bij de U-16, Lennert Buermans was de sterkste speler in de categorie van de U-12.”