IVAREM lanceert een campagne rond sluikstoken
Volledig scherm
IVAREM lanceert een campagne rond sluikstoken © David Legreve

IVAREM, gemeenten en politie waarschuwen voor sluikstoken met nieuwe campagne ‘Veilig Vuur Verhaal’

REGIOIVAREM en enkele politiezones en gemeenten uit het Mechelse willen met de nieuwe campagne Veilig Vuur Verhaal burgers en scholen sensibiliseren over de impact van sluikstoken en de sociale controle laten toenemen. Een reeks animatiefilmpjes, met het personage Vic, en een wedstrijd worden binnenkort verspreid.

  1. Ouders van Runar (5) uit Wiekevorst zamelen via crowdfunding geld in voor dure therapieën: “Hij traint als een echte topsporter elke week 13 uur”
    Wiekevorst

    Ouders van Runar (5) uit Wiekevorst zamelen via crowdfun­ding geld in voor dure therapieën: “Hij traint als een echte topsporter elke week 13 uur”

    De ouders van de 5-jarige Runar Van Puyenbroeck uit Wiekevorst zijn een online inzamelingsactie gestart om de therapieën voor hun zoontje te kunnen betalen. Door zuurstofgebrek bij de geboorte liep de jongen een hersenverlamming op. Therapieën met onder andere een handenrobot en een speciaal pak bieden de jongen een mooiere toekomst. “Maar ze zijn peperduur en worden niet door de mutualiteiten terugbetaald”, klinkt het bij zijn mama.