Isabel gaat als Isa Belt Aan en gewapend met vinyl platen langs bij ouderen
Volledig scherm
Isabel gaat als Isa Belt Aan en gewapend met vinyl platen langs bij ouderen © David Legreve

Isabel (47) gaat langs bij ouderen die nood hebben aan een babbel: “Via de muziek herbeleven ze bepaalde gebeurtenissen uit hun leven”

Berlaar-HeikantIsabel De Clercq (47) uit Berlaar-Heikant trekt vanaf 22 februari langs senioren met een platendraaier en platen onder de arm. Met ‘Isa belt aan – Narratieve zorg’ wil de voormalige leerkracht wiskunde en natuurwetenschappen de senior aan het vertellen krijgen. Op termijn neemt ze ouderen ook mee met de bakfiets en schrijft ze de verhalen die ze te horen krijgt neer voor familie of vrienden van de cliënt.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. LEVENSVERHAAL. Kunststofpionier en wielersponsor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Kunststof­pi­o­nier en wielerspon­sor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”

  Remi De Moor is op 87-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Hij was oprichter van het kunststofbedrijf Vosschemie in Lier maar hij had vooral een groot hart voor de wielersport. Zo hield hij mee de zesdaagse in Gent in stand en bracht hij het supporterscafé van topwielrenner Fabian Cancellara naar Koningshooikt. We blikken terug op zijn leven: “Zijn bezoek aan tourwinnaar Alberto Contador was een emotioneel moment.”
  Lier