Liese Custers wil met de site ‘Overleefd’ het taboe rond partnergeweld doorprikken
Volledig scherm
Liese Custers wil met de site ‘Overleefd’ het taboe rond partnergeweld doorprikken © David Legreve

“Ik dacht lang dat het mijn schuld was”

BerlaarDe 21-jarige Liese Custers uit Berlaar maakt via haar site ‘Overleefd’ het taboe rond partnergeweld bespreekbaar. Liese werd jarenlang zelf verbaal, fysiek en seksueel mishandeld binnen een langdurige relatie. “Vrouwen sturen me nu berichtjes dat ze dankzij mijn getuigenissen zich niet meer alleen voelen”, vertelt Liese.

 1. Provincie stelt ruimtelijk plan op voor groepering van winkels langs N10: “In clusters ter hoogte van het Fabiolakruispunt en de Lostraat”
  Heist-op-den-Berg

  Provincie stelt ruimtelijk plan op voor groepering van winkels langs N10: “In clusters ter hoogte van het Fabiolak­ruis­punt en de Lostraat”

  De provincie Antwerpen wil in Heist-op-den-Berg langs de Liersesteenweg (N10) ter hoogte van het Fabiolakruispunt en de Lostraat clusters van winkels mogelijk maken. Ze wil daar grote winkels die niet in het centrum thuishoren door hun specifieke eigenheid of product een plek geven. De provincie Antwerpen maakt daarvoor het Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplan of PRUP Fabiolakruispunt en Lostraat op.
 2. Geestelijke vader woont opening Tangent bij: “Mijn geboortestad verdiende ook haar plaats”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Geestelij­ke vader woont opening Tangent bij: “Mijn geboorte­stad verdiende ook haar plaats”

  Een delegatie politici heeft de Tangent maandagmiddag officieel geopend. Uiterlijk dinsdagochtend kan het verkeer over de volledige verbindingsweg en wordt het verkeer in het Mechelse letterlijk en figuurlijk in nieuwe banen geleid. Onder de genodigden ook de geestelijke vader van het project: Herwig Persoons (76). “Dit is schitterend, al had ik het sneller verwacht.”