Liese Custers wil met de site ‘Overleefd’ het taboe rond partnergeweld doorprikken
Volledig scherm
Liese Custers wil met de site ‘Overleefd’ het taboe rond partnergeweld doorprikken © David Legreve

“Ik dacht lang dat het mijn schuld was”

BerlaarDe 21-jarige Liese Custers uit Berlaar maakt via haar site ‘Overleefd’ het taboe rond partnergeweld bespreekbaar. Liese werd jarenlang zelf verbaal, fysiek en seksueel mishandeld binnen een langdurige relatie. “Vrouwen sturen me nu berichtjes dat ze dankzij mijn getuigenissen zich niet meer alleen voelen”, vertelt Liese.

 1. Politie flitst aan Zoetewei en R6: 120 chauffeurs reden te snel
  Putte/Sint-Katelijne-Waver

  Politie flitst aan Zoetewei en R6: 120 chauffeurs reden te snel

  Politiezone Bodukap stelde vorige zaterdag in totaal 120 overtreders vast op de Zoetewei in Putte en de binnenring van de R6 richting N15 in Sint-Katelijne-Waver. “Op de Zoetewei noteerden we 604 passanten, waarvan 38 overtreders. De hoogste gemeten snelheid was 155 kilometer per uur op een baan waar een snelheidslimiet van 70 geldt. Op de binnenring van de R6 ging het om 575 passanten, waarvan er 82 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid op het stuk van 90 kilometer per uur was 154”, klinkt het.
 2. Hilde Gos (55) koos op haar 50e voor haar droom, een eigen vegan ijssalon openen: "De perfecte combinatie van mijn liefde voor dieren, duurzaamheid en ijs”
  Antwerpen

  Hilde Gos (55) koos op haar 50e voor haar droom, een eigen vegan ijssalon openen: "De perfecte combinatie van mijn liefde voor dieren, duurzaam­heid en ijs”

  Op haar 50e koos de Antwerpse Hilde Gos (55) voor een carrièreswitch: ze startte met haar eigen ijssalon IceLab NiceCream Creations, de allereerste, volledig plantaardige gelateria in de Benelux. De stap wagen, loonde: Hilde werd recent genomineerd als vrouwelijke belofte voor de Womed Award 2022, dat vrouwelijk ondernemerstalent beloont. “Niet alleen veganisten kunnen bij ons terecht: ook de Joodse en Indische gemeenschap vinden hun weg naar ons, net als mensen met allergieën en intoleranties.”
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”