Architect Nele Alers, burgemeester Walter Horemans, schepen van Lokale Economie Willy Beullens en handelaars Koen Luyten (Kleding De Zon) en Christel Put (Lingerie Christel)
Volledig scherm
Architect Nele Alers, burgemeester Walter Horemans, schepen van Lokale Economie Willy Beullens en handelaars Koen Luyten (Kleding De Zon) en Christel Put (Lingerie Christel) © Marc Aerts

Dorpskern Berlaar wordt volledig vernieuwd: “Autoluwe zone aan gemeentehuis, parkeerplaatsen op oude brandweersite en geen langparkeerders aan Markt”

BerlaarDe dorpskern van Berlaar krijgt de komende jaren een make-over van 4 miljoen euro. Zo komen er meer pleinen, een autoluwe zone en wordt het aantal parkeerplaatsen opgetrokken. Het plan werd opgemaakt via een participatietraject met inwoner en handelaar, een primeur voor Berlaar. “We willen dat dit het centrum wordt van ons allemaal”, aldus de burgervader.

 1. Jack (11) overleden na ongeval op speelplaats in Ekeren: “Door orgaandonatie heeft onze jongen zijn superkrachten doorgegeven”

  Jack (11) overleden na ongeval op speel­plaats in Ekeren: “Door orgaandona­tie heeft onze jongen zijn superkrach­ten doorgege­ven”

  “Vanmiddag om 13 uur kregen we het bericht dat onze allerliefste Jack niet meer zal wakker worden.” De politie en het parket hebben vanavond het vreselijke nieuws bevestigd dat Jack, de jongen van 11, die eerder deze week in Ekeren zwaargewond raakte op school, is overleden. Het was voor Jack een ongelijke strijd na een onwezenlijk ongeval, laat de familie weten.
  Ekeren
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. “Schaam jullie diep, is dat dienstverlening?” Tom Waes over schrappen veerboten in Antwerpen

  “Schaam jullie diep, is dat dienstver­le­ning?” Tom Waes over schrappen veerboten in Antwerpen

  De Schelde die linker- en rechteroever scheidt in Antwerpen. Het blijft een barrière. Dat niet enkel PVDA tegen het terugdringen van het aantal oversteken van de veerboot is, bewijst misschien wel de bekendste Linkeroever-bewoner: Tom Waes. “De Ring zit muurvast, de roltrappen van de tunnel werken amper en nu wordt er doodleuk een veer afgeschaft. Noemen jullie dat dienstverlening?”
  Antwerpen