De rechtbank van Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank van Mechelen © David Legreve

Dertiger riskeert vijf jaar cel na dood van vriend door overdosis drugs: “Familie van slachtoffer zit nog steeds met heel veel vragen”

BerlaarEen 35-jarige man uit Berlaar riskeert een celstraf van vijf jaar nadat een vriend van hem gestorven is aan een overdosis drugs. De beklaagde handelde volgens het parket inadequaat met de dood van de dertiger tot gevolg. Tweeënhalf jaar na het overlijden blijft de familie van het slachtoffer nog steeds achter met vragen.

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 2. Putte haalt organisatie BK in huis en bevestigt reputatie als wielergemeente: “Groot deel van de investeringskost zullen we kunnen terugverdienen”
  PREMIUM
  Putte

  Putte haalt organisa­tie BK in huis en bevestigt reputatie als wielerge­meen­te: “Groot deel van de investe­rings­kost zullen we kunnen terugver­die­nen”

  De gemeente Putte zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. In 2023 is Putte ook gastheer voor het BK voor beloften en elite zonder contract en in 2025 voor de nieuwelingen U17. Putte betaalt 295 000 euro om de kampioenschappen te mogen ontvangen. “Maar er is een groot terugverdieneffect”, maakt het gemeentebestuur zich sterk.