De rechtbank van Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank van Mechelen © David Legreve

Dertiger riskeert vijf jaar cel na dood van vriend door overdosis drugs: “Familie van slachtoffer zit nog steeds met heel veel vragen”

BerlaarEen 35-jarige man uit Berlaar riskeert een celstraf van vijf jaar nadat een vriend van hem gestorven is aan een overdosis drugs. De beklaagde handelde volgens het parket inadequaat met de dood van de dertiger tot gevolg. Tweeënhalf jaar na het overlijden blijft de familie van het slachtoffer nog steeds achter met vragen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Joachim Van der Auwera (Groen) vervangt partijgenoot Bart Van Asten in Heistse gemeenteraad
  Heist-op-den-Berg

  Joachim Van der Auwera (Groen) vervangt partijge­noot Bart Van Asten in Heistse gemeente­raad

  De 47-jarige Joachim Van der Auwera legde op dinsdagavond zijn eed af als nieuw gemeenteraadslid van Heist-op-den-Berg. De zelfstandige informaticus uit Booischot volgt in de fractie van meerderheidspartij Groen Bart Van Asten op, die omwille van gewijzigde persoonlijke en professionele omstandigheden het mandaat niet meer kon invullen. “Als nieuw gemeenteraadslid heb ik oog voor de verkeersveiligheid in onze gemeente. Ook zaken als milieu en klimaat ga ik van dichtbij opvolgen”, aldus Van der Auwera. De veertiger deelt het voorzitterschap van zijn partij met Matthias Van Veldhoven en is ook voorzitter van de lokale afdeling van de Fietsersbond.