Berlaarse scholen vieren Strapdag en krijgen veilige schoolroutekaarten

BerlaarDe Berlaarse scholen verzamelden vrijdag op het dorpsplein om er Strapdag te vieren. Meteen deelde het lokaal bestuur er schoolroutekaarten uit, die kinderen moeten helpen om de veiligste routes van en naar school te nemen.

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Nieuwe uitbaters en nieuwe naam voor horecamonument Place 2B: “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Nieuwe uitbaters en nieuwe naam voor horecamonu­ment Place 2B: “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”

  De bekende horecazaak Place 2B in het centrum van Heist-op-den-Berg heeft na meer dan een jaar leegstand nieuwe uitbaters gevonden. Het koppel Kim Belmans en Steven Schaerlaecken uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver steekt de komende weken de zaak in een nieuw jasje en komt ook met een nieuwe naam: Reverso. “We gaan ons voornamelijk focussen op een lekkere keuken. Op een danscafé zit de jeugd niet meer te wachten.”