1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Greet (42) organiseert Sinterklaasfeest voor gezinnen in nood: “Of je nu in armoede leeft of niet, ieder kind moet Sinterklaas kunnen vieren”
  Lier

  Greet (42) organi­seert Sinter­klaas­feest voor gezinnen in nood: “Of je nu in armoede leeft of niet, ieder kind moet Sinter­klaas kunnen vieren”

  “We willen gezinnen die het geld niet hebben zelf een feest te organiseren de kans geven om de komst van de Sint toch te vieren.” Vanuit deze gedachte organiseert Greet Weyns (42) op zondag 4 december een Sinterklaasfeest. Greet is mama van twee en richtte een maand geleden de Groedselkast in Lier op, zodat mensen er terecht kunnen om aan hun basisbehoeften te voldoen.
 2. Petitie voor behoud van speelbos aan Chiro Heist-Centrum: “Logisch dat de gemeente dit stuk groen aankoopt”
  PREMIUM
  Heist-op-den-berg

  Petitie voor behoud van speelbos aan Chiro Heist-Cen­trum: “Logisch dat de gemeente dit stuk groen aankoopt”

  Een actiecomité, met onder andere leden van Chiro Heist-Centrum en buurtbewoners van de Oude Liersebaan, is een petitie gestart tegen de verkaveling van het speelbos aan de chirolokalen. Meer dan 1.100 personen ondersteunden ondertussen de actie. “De gemeente Heist-op-den-Berg staat achter de belofte dat ‘Elke boom telt’, en krijgt nu de kans om dit waar te maken”, klinkt het.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Luc Van der Kelen over de uitdagingen voor de kleine zelfstandige: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstraten van oudsher”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de uitdagin­gen voor de kleine zelfstandi­ge: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstra­ten van oudsher”

  Deze week in de Delhaize aan de Bredabaan in Merksem. Ik loop recht op Johan Verlinde. Ik was een goede klant van zijn kippenslagerij-delicatessenzaak, dicht bij het districtshuis. Twee maanden geleden was de zaak plots verdwenen. Geen kip aan ’t spit meer. Geen kalkoen meer met kerstmis of boerenpaté. Dat verkopen ze ook in de Carrefour verder op de Bredabaan of in het kraam op de Winkelstap, maar bij Johan waren ze veruit het best.