1. Kritiek op verleggen bus voor vaccinatiecentrum: “Reizigers Nekkerspoel in de kou”
  PREMIUM
  Mechelen

  Kritiek op verleggen bus voor vaccinatie­cen­trum: “Reizigers Nekker­spoel in de kou”

  TreinTramBus en Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen zijn niet akkoord met de aangekondigde verlegging van de lijnen 520 en 530 via de N15 ten behoeve van het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal. “Het zet dagelijkse gebruikers in de wijk Nekkerspoel en reizigers die in het station van Nekkerspoel van bus op trein overstappen in de kou.” De Lijn vraagt begrip. Volgens de stad is het behoud van alle lijnen in de Nekkerspoelstraat én extra lijnen voor de Nekkerhal niet betaalbaar.
 1. Mechelse rechter André Van Praet (68) gaat met pensioen: “Als rechter mag je vooral niet vergeten dat je met een méns bezig bent”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelse rechter André Van Praet (68) gaat met pensioen: “Als rechter mag je vooral niet vergeten dat je met een méns bezig bent”

  Na een carrière van 43 jaar, waarvan 30 jaar als rechter in Mechelen, hing rechter André Van Praet vrijdag na zijn laatste zitting als voorzitter van de raadkamer, zijn toga definitief aan de haak. “Soms bekruipt me wel eens de gedachte wat ik nu ga doen, maar al snel realiseer ik me dan: ‘Dat zien we dan wel’. Ik leef met de dag”, zegt Van Praet. “Angst is altijd een slechte raadgever geweest.”
 1. Stad vernieuwt eerste deel Liersesteenweg: meer ruimte voor fietsers en bomen, minder voor wagens
  PREMIUM
  Mechelen

  Stad vernieuwt eerste deel Lierse­steen­weg: meer ruimte voor fietsers en bomen, minder voor wagens

  De Mechelse gemeenteraad heeft maandagavond het licht op groen gezet voor de aanstelling van een ontwerper voor de Liersesteenweg. Hij moet een plan opmaken voor de vernieuwing van de tot voor kort gewestweg tussen de R12 en de Ieperleestraat. Tegelijk moet hij een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor een veilige en comfortabele fietsinfrastructuur tot aan de R6. De zachte weggebruiker en het groen varen er wel bij, voor parkeerders komt er allicht minder goed nieuws.
 2. Antwerpse horecasector komt op straat en laat letterlijk van zich horen: “Dat we niet opgeven, nóoit opgeven”
  ANTWERPEN

  Antwerpse horecasec­tor komt op straat en laat letterlijk van zich horen: “Dat we niet opgeven, nóoit opgeven”

  “Ons geduld is op, stop de Covidstrop.” Een niet mis te verstane boodschap van de Antwerpse horecasector. Met enkele honderden - én potten en pannen om lawaai te maken - kwamen ze maandagavond samen in het stadscentrum om hun ongenoegen uit te drukken. “Dat we onze terrassen niet mogen openen terwijl het op de kaaien op de koppen lopen is, dat gaat mijn verstand te boven.”