Het Mijnlandschap van Beringen
Volledig scherm
Het Mijnlandschap van Beringen © Stad Beringen

Zo mooi was 2021: hartverwarmende foto’s van afgelopen jaar tentoongesteld in bibliotheek

Beringen2021 was een bijzonder jaar, getekend door de pandemie, maar met ook heel veel warme verhalen. De Stad Beringen organiseert nu een fototentoonstelling met de mooiste werken van het afgelopen jaar, gemaakt door de eigen stadsfotografen. “Er zitten heel wat pareltjes tussen, die we het grote publiek zeker niet willen onthouden”, zegt burgemeester Thomas Vints (CD&v). 

 1. Brandweerofficier Marc Coenen (51) schrijft boek over brand waarbij twee collega’s stierven. “Na hun dood spookte maar één vraag door mijn hoofd: ‘Wat heb ik fout gedaan?’”
  PREMIUM

  Brandweer­of­fi­cier Marc Coenen (51) schrijft boek over brand waarbij twee collega’s stierven. “Na hun dood spookte maar één vraag door mijn hoofd: ‘Wat heb ik fout gedaan?’”

  Het was de brand van de ‘flashover’: een vuurbal die zich razendsnel in een verlaten winkelcomplex in Beringen had verspreid. Brandweerofficier Marc Coenen was op die elfde augustus van 2019 bevelvoerder. Toen de brand onder controle leek, stuurde hij drie mannen naar binnen. Twee van hen overleefden het niet. Coenen viel niets te verwijten, en toch bleef hij achter met een verpletterend schuldgevoel. In zijn boek ‘Wat heb ik fout gedaan?’ probeert hij te achterhalen hoe het die nacht zo verkeerd kon lopen.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.