De Beverlosesteenweg in Paal
Volledig scherm
De Beverlosesteenweg in Paal © Google Maps

Werken aan dubbelrichtingsfietspad in Paal gaan van start

BeringenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 22 augustus 2022 aan een dubbelrichtingsfietspad ter hoogte van het kruispunt van de Paalsesteenweg tot aan de aansluiting met de Beverlosesteenweg. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad zorgt voor een veilige fietsverbinding vanuit Paal-centrum richting Tervant en Beverlo.

 1. 38 jaar groenten uit hun ‘exotische' moestuin geserveerd... en nu sluiten Dominique en Karine voorgoed ‘t Vlierhof: “Quinoa hadden wij al voor het alomtegenwoordig was”
  PREMIUM
  Bilzen

  38 jaar groenten uit hun ‘exotische' moestuin geserveerd... en nu sluiten Dominique en Karine voorgoed ‘t Vlierhof: “Quinoa hadden wij al voor het alomtegen­woor­dig was”

  “In de beginjaren van ‘t Vlierhof werden we uitgelachen door onze collega’s: ‘Ga die groenten toch gewoon kopen’. Maar dit was hoe wij het wilden.” Karine en Dominique serveren zondag hun laatste gastronomische gerechten aan een select groepje vaste klanten, om nadien – na 38 jaar – de deur van hun restaurant in Bilzen voor altijd dicht te trekken. De moestuin, waar ze de meest exotische groenten, fruitsoorten en kruiden teelden, blijft wél bestaan. Het echtpaar neemt ons mee door hun paradijsje.
 2. Hechtel-Eksel en Lommel stimuleren welzijn op school met scheurkalender
  Hechtel-Eksel / Lommel

  Hech­tel-Ek­sel en Lommel stimuleren welzijn op school met scheurka­len­der

  Tijdens de week van de geestelijke gezondheidszorg lanceren Hechtel-Eksel en Lommel een scheurkalender met leuke opdrachtjes voor kinderen uit de lagere school. Iedereen zit wel eens wat minder in zijn vel. Net op zo’n moment is het belangrijk om naar elkaars gevoelens te peilen en het mentaal welzijn te verhogen. Dat is zowel de focus bij ‘Emotikan’ in Hechtel-Eksel als bij ‘Warme William’ in Lommel.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.