Vijf jaar Wens Ambulancezorg, dat werd zaterdagavond in de verf gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf jaar Wens Ambulancezorg, dat werd zaterdagavond in de verf gezet. © Karolien Coenen

Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar: “Nog eens de zee zien of een laatste douche pakken, het zijn kleine dingen die doodzieke mensen graag nog willen doen”

Tongeren/BeringenDe Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar en daarom werd voorzitter Leighton Hoovelts zaterdagavond getrakteerd op een verrassingsfeestje. Het ideale moment om eens stil te staan bij alle laatste wensen die hij met zijn vzw uit Tongeren de laatste jaren nog deed uitkomen. “Je weet dan al dat je die mensen zal moeten afgeven, daarom is het soms ook bijzonder intens", vertelt hij.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Stad Beringen organiseert infoavond over ‘buurtbudgetten’: “We zoeken Beringenaren die zin hebben om aan de slag te gaan”
  Beringen

  Stad Beringen organi­seert infoavond over ‘buurtbud­get­ten’: “We zoeken Beringena­ren die zin hebben om aan de slag te gaan”

  Burenwandelingen, boekenruilkastjes of een overkapping van een petanquebaan: Stad Beringen organiseert op dinsdag 7 februari een inspiratieavond over hun ‘buurtbudgetten’, een initiatief waarmee Beringenaren geld kunnen aanvragen voor een project waarmee ze hun leefbuurt aangenamer kunnen maken. “We willen zoveel mogelijk Beringenaren inspireren met concrete en reeds gerealiseerde voorbeelden.” Schepen van Participatiebeleid Jessie De Weyer licht toe wat de inwoners kunnen verwachten.
 1. Laatste wens van terminaal zieke Melissa (35) in vervulling: “Blij dat ik mijn zonen nog eens zag voetballen”
  PREMIUM
  Zwevezele/Lichtervelde/Ardooie

  Laatste wens van terminaal zieke Melissa (35) in vervulling: “Blij dat ik mijn zonen nog eens zag voetballen”

  De terminaal zieke Melissa Dezitter (35) uit Zwevezele wilde haar zonen Rhûne (16) en Senne (13) nog één keer bezig zien op het voetbalveld. Dus zette de Zwevezeelse brandweer alles op alles zodat ze zaterdag vanuit haar ziekbed de match van de U15 van KSKV Zwevezele kon bijwonen. Senne en zijn ploegmaats wonnen met 3-1 tegen KVC Ardooie, terwijl Rhûne scheidsrechter van dienst was. “Dit doet zo’n deugd”, aldus Melissa.
 2. 66 Limburgse erfgoed- en cultuurprojecten kregen steun van ECRU: “Men vindt steeds beter de weg naar ons”
  Limburg

  66 Limburgse erfgoed- en cultuurpro­jec­ten kregen steun van ECRU: “Men vindt steeds beter de weg naar ons”

  Het voorbije jaar ondersteunde ECRU maar liefst 66 erfgoed- en cultuurprojecten voor een totaalbedrag van 105.000 euro. Bijna een verdubbeling vergeleken met 2021, hoewel corona daar ook voor iets tussen zit. “Maar het valt op dat ECRU steeds meer bekendheid verwerft bij erfgoed- en cultuurverenigingen en kunstenaars in de regio", zegt An Moons, voorzitter van ECRU.