Vijf jaar Wens Ambulancezorg, dat werd zaterdagavond in de verf gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf jaar Wens Ambulancezorg, dat werd zaterdagavond in de verf gezet. © Karolien Coenen

Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar: “Nog eens de zee zien of een laatste douche pakken, het zijn kleine dingen die doodzieke mensen graag nog willen doen”

Tongeren/BeringenDe Wens Ambulancezorg bestaat vijf jaar en daarom werd voorzitter Leighton Hoovelts zaterdagavond getrakteerd op een verrassingsfeestje. Het ideale moment om eens stil te staan bij alle laatste wensen die hij met zijn vzw uit Tongeren de laatste jaren nog deed uitkomen. “Je weet dan al dat je die mensen zal moeten afgeven, daarom is het soms ook bijzonder intens", vertelt hij.

  1. RESTOTIP: Ilska heeft ongeneeslijke longkanker, toch opent ze een ontbijt- en lunchbar in Tessenderlo: “Niemand weet hoeveel tijd er nog rest”
    PREMIUM
    Tessenderlo

    Ilska heeft ongenees­lij­ke longkanker, toch opent ze een ontbijt- en lunchbar in Tessender­lo: “Niemand weet hoeveel tijd er nog rest”

    Dat de horecasector in moeilijke tijden extra weerbaar is, hebben we de laatste maanden wel gemerkt. Ilska Mussen (49) is wellicht de verpersoonlijking van deze mentaliteit. 4,5 jaar geleden werd er bij haar longkanker vastgesteld. Die zal nooit meer verdwijnen, maar is momenteel wel onder controle. Samen met haar nicht Lies Vaes (22) heeft ze zelfs de energie gevonden om de nieuwe ontbijt- en lunchbar ‘In de Roose’ te openen in hartje Tessenderlo. Al onze restotips uit Limburg vind je in ons dossier.