Vrije basisschool ’t Klavertje gaat op ‘Expeditie Geluk’ voor Rode Neuzen Dag

KoerselIn de aanloop naar Rode Neuzen Dag deze vrijdag doen heel wat Vlaamse scholen allerlei leuke activiteiten rond het welzijn van de leerlingen. Zo ook bij Vrije Basisschool ’t Klavertje in Koersel. “De leerkrachten proberen het hele jaar lang dagelijks klaar te staan voor de jongeren”, onderstreept zorgcoördinator Katrijn Mivis. Voor Rode Neuzen Dag ging de school zelfs op ‘Expeditie Geluk’.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Man (26) geeft zwangere vriendin klappen
  Beringen

  Man (26) geeft zwangere vriendin klappen

  Een 26-jarige man is door de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 18 maanden effectief nadat hij zijn zwangere vriendin uit Beringen rake klappen gaf tijdens haar zwangerschap. De feiten vonden plaats in augustus 2018, maart 2019 en juni 2019. Niet alleen de vrouw moest het ontgelden, maar ook de voor- en achterdeur en een omheining. Bovendien werd de vrouw ook bedreigd met een keukenmes. De man zit momenteel in de hulpgevangenis van Leuven en gaf verstek voor de zaak. In het vonnis spreekt de rechtbank van een verminderd normbesef en een agressieve ingesteldheid bij de twintiger.
 1. Hillewaere Limburg trekt naar nieuw kantoor en zoekt extra vastgoedmakelaars
  PREMIUM
  Hasselt

  Hillewaere Limburg trekt naar nieuw kantoor en zoekt extra vastgoedma­ke­laars

  Hillewaere Vastgoed was tot voor kort terug te vinden aan het Kolonel Dusartplein en verhuist nu naar de Thonissenlaan 82. Dat moet de expert in luxevastgoed nog meer slagkracht geven in de provincie Limburg. “Ons team is in omvang verdubbeld en onze klantendatabase groeit aan een snel tempo. Daar hoort dus uiteraard de verhuis naar een ruimer pand bij", zegt Bart Van Delm, algemeen directeur bij Hillewaere Vastgoed.