Voor papa is alleen het beste goed genoeg: zeven tips voor een origineel cadeau voor Vaderdag uit Limburg

LimburgVaderdag staat bijna voor de deur, hét moment om onze (plus)papa of opa eens in de bloemetjes te zetten. Al hoeft dat zeker niet altijd letterlijk te zijn. De lokale handelaars bieden allerlei originele geschenken om er dit jaar een verfrissende twist aan te geven. Wij zochten zeven Limburgse cadeautips bij elkaar om je op weg te helpen. 

 1. Het Xpand pakt uit met vernieuwde ‘Summer Bar’ onder zuiderse glampingtent: “Waar terrasgangers veilig op vakantie zijn, maar zónder die kille afstand”
  PREMIUM
  Beringen/Heusden-Zolder

  Het Xpand pakt uit met vernieuwde ‘Summer Bar’ onder zuiderse glamping­tent: “Waar terrasgan­gers veilig op vakantie zijn, maar zónder die kille afstand”

  Nu de zon belooft zich vaker te laten zien, is ook het Beringse evenementenbedrijf Het Xpand klaar om het zomerseizoen opnieuw boven te halen. Zo pakt zaakvoerster Amanda Latinne (59) vanaf dit weekend uit met een tweede editie van de ‘Summer Bar’, ditmaal opgesmukt door een zuiderse glampingtent, mix-and-match pasta’s en tal van doe-spelletjes rondom het terras. “Denk aan kubben, kegels werpen of het in bubbels tegen elkaar opnemen bij het darten. Kortom dé plek voor een ultiem vakantiegevoel”, zegt Amanda.
 1. Politie Beringen-Ham-Tessenderlo loeit sirenes voor slachtoffers overstromingen
  Beringen / Ham / Tessenderlo

  Politie Beringen-Ham-Tessender­lo loeit sirenes voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Naar aanleiding van de overstromingen die het land de afgelopen dagen hebben getroffen, en als blijk van medeleven met de slachtoffers en hun naasten, nam ook de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo deel aan de dag van nationale rouw. In het kader van deze dag van nationale rouw werden de vlaggen aan het hoofdcommissariaat halfstok gehangen. Om precies 12 uur werd de sirene geloeid van een dienstvoertuig dat stond opgesteld aan de ingang van het hoofdcommissariaat. Het loeien van de sirenes werd gevolgd door een minuut van stilte waarbij medewerkers de groet uitbrachten.