Video toont hoe 30.000 liter brandstof in Albertkanaal stroomt door voorbijvarend schip

In het Albertkanaal in Beringen is zondagavond 30.000 liter brandstof in het water terechtgekomen. Het incident gebeurde rond 18 uur ter hoogte van de Nijverheidsstraat toen vanuit het tankschip brandstof werd overgepompt om een tankstation van de Esso Group Bruno te bevoorraden.

23 reacties

 • Frans De Lee

  4 maanden geleden
  Tijdens fuel transfer moet er altijd iemand op wacht staan en er moet ook altijd een goede comunicatie zijn tussen de afgever en ontvanger om ingeval van nood snel te kunnen ingrijpen , dit zijn de standard regels , volgens mij kan het voorbijvarend schip niet verantwoordelijk gesteld worden , en ook als de supply slang zo kort is dat bij de beweging van het schip de afsluiter afbreekt door een te hoge kracht is gewoon een teken dat die slang te kort was voor de uittevoeren bunkering
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  Ik denk dat al die zelfbenoemde specialisten met hun koppelingen hieronder het filmpje eens goed moeten bekijken. En het is echt niet normaal dat een vrachtschip die duizende liters mazout aan boord heeft, zo heen en weer zwalpt als een andere boot op een veilige snelheid én afstand voorbij vaart. Ik ben vaak genoeg langs het kanaal gaan wandelen, naast aangemeerde boten door, en die bewegen normaliter nauwelijks of niet als een ander vrachtschip voorbij komt.
 • Koen Huysman

  4 maanden geleden
  Gunther, de inname van water voor drinkwatervoorziening kan perfect gestopt worden tegen de tijd dat er (nog) iets voorbijkomt. Daarenboven drijft het meeste ervan en zal de inname op een bepaalde diepte zitten. Vriendelijke groeten
 • Luc Huyghe

  4 maanden geleden
  Het lijkt met toch wat goedkoop om dit af te schuiven op een voorbijvarend schip, aldanniet aan (niet bewezen) te hoge snelheid. Elk schip dat afmeert dient rekening te houden met speling/marge door golfslag of wind, dus is enkel het aangemeerd schip zelf verantwoordelijk hiervoor.
 • marleen mertens

  4 maanden geleden
  Het milieu zet weer 10 jaar terug .
 1. ‘Wedding boom’ bij beautyonderneming: zaakvoerster en drie teamleden stappen in huwelijksbootje
  Hasselt

  ‘Wedding boom’ bij beautyon­der­ne­ming: zaakvoer­ster en drie teamleden stappen in huwelijks­boot­je

  Recent werd de Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo (39) nog uitgeroepen tot winnares van de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer, nu heeft ze opnieuw wat te vieren met haar trouw. Caroline stapt niet alleen in het huwelijksbootje, want ook haar drie teammedewerksters Lore Carlier (34) uit Sint-Truiden, Véronique De Vliegher (35) uit Lochristi en Sofie Peeters (22) uit Pelt, geven dit jaar hun ja-woord. Binnen het bedrijf zorgt het kwartet voor een echte ‘weddingboom’.