Het vaccinatiecentrum in Beringen.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum in Beringen. © Mine Dalemans

Vaccinatiecentrum be-MINE krijgt infopunt voor bezorgde inwoners

BeringenHet vaccinatiecentrum be-MINE voor inwoners van Beringen en Tessenderlo opent vanaf dinsdag een infopunt. Je kan er tussen 14 en 18 uur terecht met alle vragen over vaccinaties. “We krijgen dagelijks meerdere vragen en bezorgdheden binnen”, vertelt burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V). 

 1. Deze brandweermannen vonden de vermiste Simone: “Het is een gelukkig toeval dat wij daar op dat moment aan het oefenen waren”
  PREMIUM

  Deze brandweer­man­nen vonden de vermiste Simone: “Het is een gelukkig toeval dat wij daar op dat moment aan het oefenen waren”

  “Wij deden gewoon onze job”, klinkt het bescheiden bij brandweermannen Jozef en Jelle van brandweerzone Oost-Limburg. En toch zijn ze de helden van de dag: het duo vond de 80-jarige Simone Mariën, die al drie dagen spoorloos was, levend en wel terug tijdens een oefening op het militair domein van Helchteren. De ‘gelukkige vinders’ verklappen hoe dat in zijn werk ging én hoe de vrouw het stelde. “Dementie? Ze kon zelfs zeggen welke dag het was.”
  Houthalen-Helchteren
 2. Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsituatie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsitua­tie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Gisteren werd ook in Limburg de Dag van de Zorg gevierd. Dat deden gemeenten Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg samen met stad Beringen door de lancering van de Gele Doos. De vier lokale besturen sloegen voor dit project de handen in elkaar met eerstelijnszone West-Limburg: “Dit is de snelste weg naar levensreddende informatie!” De vier schepenen van Zorg en Welzijn leggen uit waarom dit project zo belangrijk is.
  Beringen