Beringen-Mijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Beringen-Mijn. © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Turkse gemeenschap Beringen-Mijn reageert boos op omerta-beschuldiging: “Ik heb ooit iets mispeuterd en na 48 uur was ik al verklikt. Ferme zwijgplicht, hé?”

Een brand in Beringen-Mijn kostte bijna drie jaar geleden het leven aan twee brandweermannen. Al die tijd bleven de drie jonge daders uit de handen van het gerecht. Nu ze zijn opgepakt, zegt de advocaat van de nabestaanden dat er in de Turkse gemeenschap van Beringen-Mijn een zwijgcultuur heerst. Burgemeester en bewoners zijn kwaad. “Had ik geld, ik deed die vent een proces aan!”

 1. 13 activiteiten rond Week van de Bij in Beringen
  Beringen

  13 activitei­ten rond Week van de Bij in Beringen

  De negende editie van de Week van de Bij loopt van zondag 29 mei tot en met zondag 5 juni. Stad Beringen zet zich al enkele jaren in als bijvriendelijke gemeente en organiseert dit jaar in totaal maar liefst 13 activiteiten. “Zo zal meter Britt van Marsenille, die zelf imker is, vertellen over het belang van bijen tijdens een lezing in de bib,” weet schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer (N-VA). Daarnaast zet de bibliotheek boeken en films over bijen in de kijker en kan je er terecht voor de bijenexpo met kleurwedstrijd. Tijdens een workshop bouwen kinderen hun eigen insectenhotel en vertelt de stadsimker op kindermaat over bijen. Er werden ook wandelingen en fietstochten rond bijen uitgetekend die starten aan be-MINE.
 2. IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeenkomst van Europa
  Heusden-Zolder

  IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeen­komst van Europa

  MINI-eigenaars en -liefhebbers moesten vandaag in Zolder zijn voor hét evenement van Europa. Bijna 5.000 MINI’s reden in alle maten, kleuren en leeftijden reden in colonne op het circuit voor de jaarlijkse MINI Fan & Track Day die na twee jaar corona terug van weggeweest is. “Fiere gezichten, pronkende eigenaars uit alle hoeken van de Benelux en de meest uiteenlopende MINI’s: dit is genieten", klinkt het.