Minister Wouter Beke en burgemeesters Thomas Vints (Beringen) en Fons Verwimp (Tessenderlo) bezochten het vaccinatiecentrum op de site van be-MINE.
Volledig scherm
Minister Wouter Beke en burgemeesters Thomas Vints (Beringen) en Fons Verwimp (Tessenderlo) bezochten het vaccinatiecentrum op de site van be-MINE. © Mine Dalemans

Tot 2.000 vaccinaties per dag in vaccinatiecentrum Beringen

Beringen/TessenderloIn Beringen is men van start gegaan met de opbouw van het vaccinatiecentrum. Dat komt in de voormalige elektriciteitscentrale op de site van be-MINE. Alle inwoners van Beringen en Tessenderlo zullen er terechtkunnen voor hun inenting. Zeven dagen op zeven zullen er tot 2.000 vaccinaties per dag gegeven kunnen worden. Binnen zo’n drie weken wil men van start gaan.

 1. Lennert (23) lanceert ‘Cleardropz’ tegen aangedampte bril tijdens corona: “Turbulente jeugd betekent niet het einde van mijn ondernemersdroom”
  PREMIUM
  Hasselt

  Lennert (23) lanceert ‘Cleardropz’ tegen aangedamp­te bril tijdens corona: “Turbulente jeugd betekent niet het einde van mijn onderne­mers­droom”

  Een bril combineren met een mondmasker: het blijft een vervelende bedoening voor velen. In sommige gevallen zelfs gevaarlijk, zoals voor de oma van Hasselaar Lennert Holsteens (23) die door een aangedampte bril ten val kwam. Als kleinzoon én ondernemer brengt Lennert daarom ‘Cleardropz’ op de markt, om met een speciale spray en doekjes zulke valpartijen te vermijden. En om een statement te maken. “Als kind werd ik al volledig afgeschreven, maar een turbulente jeugd betekent niet dat je in het latere leven niet kan bereiken wat je wil.”
 1. ‘Berings’ Moslimgezin deelt tijdens ‘iftar’ met de buren: “We blijven dankbaar voor wat we wél hebben”
  Beringen

  ‘Berings’ Moslimge­zin deelt tijdens ‘iftar’ met de buren: “We blijven dankbaar voor wat we wél hebben”

  Momenteel loopt bij de Moslims de Ramadan. Dat betekent dat zij niets eten of drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wanneer de zon verdwenen is, volgt met de iftar de eerste maaltijd na een korte periode van vasten. Ook in Beringen doet de Moslimgemeenschap mee met deze jaarlijkse gewoonte. “Door corona zijn ook deze iftars niet echt uitgebreid”, vertelt Hatice Baloglu (41).
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen