Het Spectrumcollege in Beringen, waar de feiten zich voordeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Spectrumcollege in Beringen, waar de feiten zich voordeden. © Google Maps

Tienerjongen in elkaar geslagen in Spectrumcollege in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldgevoel omdat ze niet hebben ingegrepen”

BeringenEr zijn beelden opgedoken van een leerling van het Spectrumcollege in Beringen die door een aantal medeleerlingen wordt aangevallen en tegen de grond wordt gewerkt. Volgens de directie dateren de beelden van 20 januari en circuleerden ze kort na het incident even op sociale media, maar verdwenen ze later weer van het net. Vandaag duiken ze echter weer op, ditmaal in de media.

 1. Politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder gaan nauwer samenwerken: “Onze zones hebben heel veel gelijkenissen”

  Politiezo­nes Beringen/Ham/Tessenderlo en Heus­den-Zol­der gaan nauwer samenwer­ken: “Onze zones hebben heel veel gelijkenis­sen”

  “Het gaat om zones met gelijkaardige uitdagingen die een gelijklopende aanpak vergen”, klinkt het bij burgemeester en voorzitter van politiezone Heusden-Zolder Mario Borremans. Net om die reden kondigde de politiezone aan om vanaf september nauwer te gaan samenwerken met de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Dat kondigde de twee zones dinsdagavond aan tijdens een persmoment.
  Beringen
 2. Beringenaren kunnen kandidaten nomineren voor vernieuwde Cultuurprijzen

  Beringena­ren kunnen kandidaten nomineren voor vernieuwde Cultuur­prij­zen

  Ook dit jaar bekroont Beringen weer personen en organisaties die zich hebben ingezet in de Beringse cultuursector, al werden die cultuurprijzen wel in een vernieuwd jasje gestoken. Nog tot en met 9 april kunnen Beringenaren daarvoor kandidaten nomineren. Schepen van Cultuur licht toe hoe dat in zijn werk gaat: “Om de culturele dynamiek in de stad te stimuleren, trekken we de nominaties voor de Cultuurprijzen open naar de brede bevolking.”
  Beringen