Rechtbank Hasselt
Volledig scherm
Rechtbank Hasselt © Bart Borgerhoff

Speeddealer kijkt aan tegen celstraf van 30 maanden

 1. Nieuwbakken trainer Jurgen Vandeurzen en Helson mikken op eerste zege: “Burentreffen tegen Hechtel moet driepunter opleveren”
  voetbal eerste provinciale

  Nieuwbak­ken trainer Jurgen Vandeurzen en Helson mikken op eerste zege: “Burentref­fen tegen Hechtel moet driepunter opleveren”

  Helson heeft met nul op vijftien de competitiestart in eerste provinciale volledig gemist. Met ex-KRC Genkspeler Jurgen Vandeurzen aan het roer mikt de club op een inhaalbeweging. Zaterdagavond ontvangt Helson buur Hechtel. Ook deze ploeg presteerde onder haar waarde en telt in de klassering slecht een puntje meer. “Willen we onderin wegkomen, is winnen een absolute must”, zegt de nieuwe Helsontrainer Jurgen Vandeurzen.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. RESTOTIP. ‘Sladidaa’ in Hasselt: “Gezond lunchen op het werk bleek onmogelijk en dus werd ik zelf horecaondernemer”
  PREMIUM
  Limburg

  RESTOTIP. ‘Sladidaa’ in Hasselt: “Gezond lunchen op het werk bleek onmogelijk en dus werd ik zelf horecaon­der­ne­mer”

  “Wie kent het niet? Je bent aan het werk, op zoek naar een snelle, lekkere én gezonde lunch maar alleen ongezonde alternatieven zijn voor handen”, vertelt onderneemster Elke Hoekx van pop-up Sladidaa. Om iets aan het probleem te doen, serveert ze sinds kort haar eigen gezonde gerechten aan de Hasseltse werkmensen. En binnenkort trekt Elke zélf naar de bedrijven met haar foodtruck vol slaatjes, buddha bowls en soep.
 2. Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschillende opties van klassieke pistes over rolschaatsbaan tot ballenbad”
  Genk

  Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschil­len­de opties van klassieke pistes over rolschaats­baan tot ballenbad”

  Schaatsbaan op de kerstmarkt of niet? Verschillende stadsbesturen staan deze winter voor een moeilijke keuze nu de energieprijzen torenhoog zijn. Terwijl Sint-Truiden kiest voor een kunststoffen piste en andere steden hun schaatsbaan voor minstens een jaar achterwege laten, wordt er Genk nog volop nagedacht over de komende kerstmarkt. “Midden oktober hopen we de knoop door te hakken", klinkt het.
 3. ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolverlaters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”
  Beringen/Genk

  ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolver­la­ters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”

  In Genk verlaat bijna 21 procent van de jongeren de school zonder diploma, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op 12 procent ligt. En in de mijngemeenten volgt amper 30 procent een ASO-richting, ook beduidend lager dan in de rest van Vlaanderen. De ‘Talenten Academie' (TALim) moet dat gat nu proberen dichten, en wil tieners vanaf het vijfde leerjaar leren ontdekken wat hun talenten zijn. “De vraag is groot", merkt Steffanie Leen, Coördinator van TALim. Na Genk, opent er nu een tweede academie in Beringen.