Velen waren nieuwsgierig naar de sloop van de oude brug.
Volledig scherm
Velen waren nieuwsgierig naar de sloop van de oude brug. © Mine Dalemans

Sloop van kanaalbrug Tervant-Beringen lokt veel nieuwsgierigen

BeringenDe brug in Tervant bij Beringen is zaterdagavond en in de loop van zondag afgebroken. Dat lokte heel wat nieuwsgierigen.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Margo (42) brengt babykangoeroe Eo groot in geïmproviseerde buidel: “Dag en nacht bij elkaar”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Margo (42) brengt babykangoe­roe Eo groot in geïmprovi­seer­de buidel: “Dag en nacht bij elkaar”

  Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder redt elke dag tal van dieren in nood, maar sinds mei brengen verantwoordelijke Rudi Oyen (50) en zijn vrouw Margo Laremans (42) een wel heel bijzondere viervoeter groot. Zo loopt Margo elke seconde van de dag rond met babykangoeroe Eo in haar geïmproviseerde buidel. “Maakt niet uit of we paarden of schapen in beslag moeten nemen, op restaurant gaan of gaan slapen: Eo is er altijd bij.”