Het verdachte voertuig stond links net buiten beeld geparkeerd. Rechts van het witte gebouw ontstond ruzie op straat, waarna iemand een wapen trok.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verdachte voertuig stond links net buiten beeld geparkeerd. Rechts van het witte gebouw ontstond ruzie op straat, waarna iemand een wapen trok. © Mine Dalemans

“Slachtoffer zeeg hier voor de deur neer”: buren zien hoe twintiger op straat wordt neergeschoten in Beringen

BeringenDe schietpartij in Beringen doet héél wat mensen in de stad schrikken. Het 24-jarige slachtoffer werd zondagnamiddag op straat neergeschoten door onbekende daders, en dat op een boogscheut van het centrum. De man stierf uiteindelijk in het ziekenhuis. Buren zagen en hoorden hoe daders en slachtoffer het met elkaar aan de stok kregen, toen één van hen plots een wapen trok. Twee minderjarigen zijn voorgeleid op verdenking van betrokkenheid bij de moord.

 1. Zuinige zege voor Stijn Wuytens en Lommel SK in Virton: “Als het niet lukt met lekker voetbal, moet het soms ook ‘lelijk’ kunnen”
  Voetbal Challenger Pro League

  Zuinige zege voor Stijn Wuytens en Lommel SK in Virton: “Als het niet lukt met lekker voetbal, moet het soms ook ‘lelijk’ kunnen”

  Zuinige zege van Lommel SK dat zaterdag aan één flits genoeg had om de volle buit te pakken in de verre Ardennen. Rode lantaarn Virton bleek eens te meer geen hapklare blok, had zelfs de betere mogelijkheden maar een afstandsschot van Belghali zou finaal beslissen over winst en verlies. Resultaat: eerste negen op negen van het seizoen voor groen-wit dat nu stevig in de linkerkolom vertoeft.
 2. “Als inspectie hier langskomt, mogen bewoners op zoek naar andere thuis”: bejaardenwoningen kreunen onder aanhoudende vochtproblemen
  PREMIUM
  Houhalen-Helchteren

  “Als inspectie hier langskomt, mogen bewoners op zoek naar andere thuis”: bejaarden­wo­nin­gen kreunen onder aanhouden­de vochtpro­ble­men

  “De situatie is ongezond en onaanvaardbaar.” Met die woorden neemt gemeenteraadslid Stijn Van Dingenen (BUUR) de staat van twaalf bejaardenwoningen in Houthalen-Oost op de korrel. Over die ‘staat’ valt dan ook wat te zeggen: door ernstige vochtproblemen is de dakbedekking op vele plaatsen rot. “Het regent gewoon letterlijk binnen.”
 3. Circuit Zolder stelt mooie kalender Belcar 2023 voor, 24 Hours of Zolder weer einde augustus
  autosport

  Circuit Zolder stelt mooie kalender Belcar 2023 voor, 24 Hours of Zolder weer einde augustus

  Nadat 2022 het seizoen van het nieuwe sportieve reglement werd, met een boeiende sportieve strijd op alle fronten, kiest het nationale uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship in 2023 voor continuïteit. Het kampioenschap telt vijf meetings, met een start op eigen bodem in mei tijdens het New Race Festival, terwijl de finale vijf maanden later ook op Circuit Zolder plaatsvindt. Daartussen doen de teams en deelnemers Spa-Francorchamps en Oschersleben aan, terwijl ze eind augustus 24 uur lang zullen racen, tijdens de traditionele uithoudingsklassieker op Circuit Zolder.