3D-muurschildering door Shozy in Het XPand in Beringen.
Volledig scherm
3D-muurschildering door Shozy in Het XPand in Beringen. © Mine Dalemans

Russische straatartiest werkt aan grootste 3D-muurschildering van België

Momenteel is de internationaal geprezen Russische straatartiest Shozy bezig aan een gigantisch project in Beringen. Hij zal de oude zeepfabriek in de Tervantstraat transformeren naar de hippe event- en vergaderlocatie ‘Het XPand’ met de grootste 3D-muurschildering van België.

0 reacties

 1. Vijvers worden hersteld om kamsalamanders alle kansen te geven
  Ham

  Vijvers worden hersteld om kamsalaman­ders alle kansen te geven

  De gemeente Ham, Natuurpunt en Regionaal Landschap Lage Kempen vzw herstelden dit jaar met financiële ondersteuning van de Provincie Limburg twee vijvers in de Vijverstraat in Ham. Deze werken kaderden in het verbeteren van het leefgebied van de kamsalamander waarvan een populatie in de buurt nog aanwezig is. “De vijvers zijn bovendien publiek toegankelijk zodat ook de inwoners kunnen genieten van dit klein stukje prachtige natuur”, vertelt burgemeester van Ham Marc Heselmans (CD&V).
 2. Openbaar ministerie ziet te weinig bewijzen om eigenaar van pand bij dodelijke brand te vervolgen
  Beringen

  Openbaar ministerie ziet te weinig bewijzen om eigenaar van pand bij dodelijke brand te vervolgen

  In augustus 2019 kwamen brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (36) om het leven bij een dodelijke brand in Beringen. De precieze omstandigheden van de brand waren nooit helemaal duidelijk. De verdediging vindt dat de eigenaar van het pand wel erg veel verdachte handelingen heeft gesteld en wil dat de zaak voor de correctionele rechtbank komt. Het openbaar ministerie heeft tijdens de raadkamerzitting echter laten verstaan dat er te weinig bewijzen zijn voor een mogelijke brandstichting. Volgende week vrijdag volgt de definitieve beslissing van de raadkamer.
 1. ZIEN. Villa Verbeelding geeft frisse twist aan alfabet samen met 26 nationale én internationale artiesten
  Hasselt

  ZIEN. Villa Verbeel­ding geeft frisse twist aan alfabet samen met 26 nationale én internatio­na­le artiesten

  Villa Verbeelding in Hasselt hield zondagmiddag een feestelijke opening van haar gloednieuwe, vaste expo ‘de abc kamer’. Liefst 26 nationale en internationale artiesten namen daarvoor elk één letter van het alfabet voor hun rekening. Daarbij kozen ze voor hun eigen creatieve invalshoek en persoonlijke vormgeving. Een verfrissend resultaat, dat gevierd werd met een hapje en een drankje en een eerste sneakpeak op zondagnamiddag.