Een kaartje van de werken.
Volledig scherm
Een kaartje van de werken. © AWV

Rotonde aan Koolmijnlaan wordt aangelegd, omleiding tot het najaar

BeringenVanaf volgende week bouwt het Agentschap Wegen en Verkeer een rotonde op het kruispunt van de Koolmijnlaan (N72) met de Beverlosesteenweg en de Leysestraat in Beringen. Vanaf woensdag 21 april geldt er tot het einde van de werken in het najaar een omleiding voor verkeer vanuit Beverlo richting Beringen. 

 1. Pintjes, pintjes en nog eens pintjes: Hasseltse jongeren vinden de weg naar terrassen, politie temt vechtpartijtjes
  Hasselt

  Pintjes, pintjes en nog eens pintjes: Hasseltse jongeren vinden de weg naar terrassen, politie temt vechtpar­tij­tjes

  Terwijl het zaterdagvoormiddag nog rustig bleef in de Hasseltse binnenstad, zijn de terrassen intussen aan het volloppen. Vooral jongeren vinden de weg naar de cafés van het Kolonel Dusartplein, waar ze genieten van vers getapte pintjes en elkaars gezelschap. Weliswaar in overvloed, en dat merken ook de acht politieploegen. Zij staan vandaag met drie ploegen méér klaar dan voorheen.
 2. Van handvol vechtpartijtjes en arrestaties tot ontruimd Dusartplein omstreeks 23 uur: dit was de eerste avond op de Hasseltse terrassen
  Hasselt

  Van handvol vechtpar­tij­tjes en arresta­ties tot ontruimd Dusart­plein omstreeks 23 uur: dit was de eerste avond op de Hasseltse terrassen

  De Hasseltse jongeren die in tienvoud vers getapte pintjes bestelden op het Kolonel Dusartplein: het bleek een voorbode van overvolle terrassen, ook na sluitingsuur. Zij vonden een comfortabel plekje op de vloer of staand in hun bubbel, nadat de café-uitbaters tijdig begonnen met het opruimen van de terrasstoelen en de leeggedronken pintjes. Uiteindelijk kon de politie het grootste deel van de jongeren echter huiswaarts sturen omstreeks 23 uur.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein