De regenboogkastjes in Beringen.
Volledig scherm
De regenboogkastjes in Beringen. © RV

Regenboogkastjes in Beringen ingehuldigd: “Geen plaats voor geweld, haat of discriminatie”

BeringenIn Beringen zijn de nieuwe regenboogkastjes ingehuldigd. Dit gebeurde in aanloop naar de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei en op voorstel van Groen-raadslid Kobe Snyers.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Borstcentrum Jessa Ziekenhuis behaalt ‘Michelinster’ van de medische wereld: “Het percentage patiënten dat na vijf jaar nog in leven is, blijkt beter dan gemiddeld”
  Hasselt

  Borstcen­trum Jessa Ziekenhuis behaalt ‘Michelin­ster’ van de medische wereld: “Het percentage patiënten dat na vijf jaar nog in leven is, blijkt beter dan gemiddeld”

  Het borstcentrum van het Jessa Ziekenhuis heeft een belangrijke internationale erkenning gekregen: het EUSOMA-certificaat. Dat wordt in de medische wereld wel eens de ‘Michelinster’ genoemd. “Dit toont dat ons centrum beantwoordt aan de gouden standaarden voor de behandeling van borstkankerpatiënten. Op liefst 150 criteria scoren we positief", zegt dr. Guy Orye van het borstcentrum.
 1. Kunstenateliers, ‘out of the box’-horecazaken en betaalbare woningen voor jonge gezinnen: ontdek het vernieuwde Willemskwartier in Hasselt-centrum
  PREMIUM
  Hasselt

  Kunstenate­liers, ‘out of the box’-horecaza­ken en betaalbare woningen voor jonge gezinnen: ontdek het vernieuwde Willems­kwar­tier in Has­selt-cen­trum

  Goed nieuws voor de Hasselaar die beleving op en rond het Groenplein mist: het centrale stadsdeel krijgt een volledige make-over. Het stadsbestuur stelt een ambitieus plan voor, waarin de twee leegstaande administratieve gebouwen, de oude politierechtbank en de voormalige provincieraadzaal in het Willemskwartier een andere bestemming krijgen. Een overzicht van wat binnenkort verandert.