Rafael stond samen met zijn gezin naar de parade te kijken toen plots een schutter het vuur opende.
Volledig scherm
PREMIUM
Rafael stond samen met zijn gezin naar de parade te kijken toen plots een schutter het vuur opende. © RV/AFP

Rafael (44) stond in publiek toen schutter vuur opende tijdens 4th of July-parade: "Brachten de kinderen naar de kelder, met een film en chips, en wachtten bang af”

BeringenVlaming Rafael (43) stond maandag samen met zijn vrouw en twee kinderen naar de parade te kijken in Highland Park in Chicago. Hij woont al bijna twintig jaar in de Verenigde Staten en was ooggetuige van hoe een dolle schutter zes mensen doodschoot. “Plots sta je middenin zo’n schietpartij. In het rustige stadje waar je al heel lang woont.” Het verhaal van een emotionele vader die met zijn gezin aan veel erger ontsnapte.

 1. Meer dan 10.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd tijdens verkeersactie
  Beringen / Tessenderlo

  Meer dan 10.000 euro aan achterstal­li­ge verkeersbe­las­ting geïnd tijdens verkeersac­tie

  De verkeersdienst van de lokale politie heeft onlangs samen met de Vlaamse belastingdienst een verkeersactie gehouden in Beringen op de Koolmijnlaan en in Tessenderlo op de Staatsbaan. Er werd voor meer dan 10.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. Daarnaast werden er twaalf processen-verbaal opgesteld voor het rijden onder invloed van alcohol, GSM-gebruik achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het rijden zonder geldig rijbewijs.
 2. LEVENSVERHAAL: Ex-speler en jeugdtrainer van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentaliteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  LEVENSVER­HAAL: Ex-speler en jeugdtrai­ner van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentali­teit”

  Jeugdtrainer bij Sporting Hasselt Johan Driesen is zopas op amper 49-jarige leeftijd overleden. Driesen speelde zelf in zijn tienerjaren vier seizoenen in het eerste elftal mee, waarna hij een transfer naar STVV versierde. Een verlammend verkeersongeluk maakte een einde aan die carrière, maar zelfs een rolstoel hield Driesen niet weg van het veld. “Hij bleef altijd strijdlustig en positief, maar helaas heeft hij zijn laatste gevecht niet kunnen winnen. Dit is een enorme schok voor onze voetbalfamilie”, aldus de club.