Rafael stond samen met zijn gezin naar de parade te kijken toen plots een schutter het vuur opende.
Volledig scherm
PREMIUM
Rafael stond samen met zijn gezin naar de parade te kijken toen plots een schutter het vuur opende. © RV/AFP

Rafael (44) stond in publiek toen schutter vuur opende tijdens 4th of July-parade: "Brachten de kinderen naar de kelder, met een film en chips, en wachtten bang af”

BeringenVlaming Rafael (43) stond maandag samen met zijn vrouw en twee kinderen naar de parade te kijken in Highland Park in Chicago. Hij woont al bijna twintig jaar in de Verenigde Staten en was ooggetuige van hoe een dolle schutter zes mensen doodschoot. “Plots sta je middenin zo’n schietpartij. In het rustige stadje waar je al heel lang woont.” Het verhaal van een emotionele vader die met zijn gezin aan veel erger ontsnapte.

 1. IN BEELD: Zomerse editie van Paal op Stelten
  Beringen

  IN BEELD: Zomerse editie van Paal op Stelten

  Dit weekend vindt in Beringen het festival Paal op Stelten plaats. Wat betreft het weer kon de organisatie alvast bijzonder tevreden zijn. Een stralend zonnetje zorgde voor een prachtige editie. “We hebben voor zaterdag 4.000 tickets verkocht en voor zondag zijn er dat 8.000", zegt schepen van Toerisme Werner Janssen (N-VA). “Alles is tot dusver goed verlopen. We zijn zeer tevreden met de opkomst en ook het weer is ideaal: niet te warm, ook dat is perfect!” Zondagavond volgt de climax van het festival. Dan komen Camille, The Starlings, Metejoor, Natalia en 2 Fabiola immers de boel nog wat meer op stelten zetten!
 2. BV’s ontdekken de droomhuisjes van Eye-Opener: “Fijn om te merken dat mensen meer en meer beginnen te geloven in ons jong bedrijf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel

  BV’s ontdekken de droomhuis­jes van Eye-Ope­ner: “Fijn om te merken dat mensen meer en meer beginnen te geloven in ons jong bedrijf”

  De creatieve duizendpoten Siemon en Lars van Eye-Opener uit Lommel lijken nu ook BV’s te overtuigen van de magie van hun bedrijf. De twee startten bij het begin van de coronacrisis met het op maat maken van droomhuisjes, vooral voor kinderen. Ondertussen heeft Astrid Coppens er ook eentje staan. En wie weet volgen Natalia en Anouk Matton ook. Daarnaast lanceren ze nu ook The Storybook House, een standaardpakket dat wel nog altijd maar in gelimiteerde editie beschikbaar is. En ze geven er eentje weg voor wie reageert op Instagram.