Halloween beleef je dit weekend zeker en vast in Beringen!
Volledig scherm
PREMIUM
Halloween beleef je dit weekend zeker en vast in Beringen! © Thinkstock

Polonaise dansen of gezellig griezelen? Vijf tips voor het weekend in Limburg

LimburgNog geen plannen in het verlengde weekend van 30 en 31 oktober en 1 november, en zin om daar verandering in te brengen? Dan helpt onze redactie je op weg met vijf leuke tips in Limburg. Wees gerust: voor elk wat wils! 

 1. Spectrumcollege verkoopt popcorn voor Rode Neuzen Dag
  Beringen

  Spectrum­col­le­ge verkoopt popcorn voor Rode Neuzen Dag

  Afgelopen vrijdag verkocht het Spectrumcollege Campus Beringen popcorn voor Rode Neuzen Dag. De school draagt het welbevinden van haar leerlingen hoog in het vaandel. “Als we het gevoel hebben dat er meer aan de hand is, kunnen de leerlingen altijd terecht bij het zorgteam en de leerlingbegeleiders. We ondernemen ook verschillende acties op school zoals sportactiviteiten, een masterclass en de ‘vriendschapsdag’… Deze activiteiten hebben als doel het groepsgevoel te vergroten en de leerlingen het gevoel te geven ‘jij bent belangrijk, jij bent een onmisbare schakel in de klas’. Onze actie bracht maar liefst 602 euro op.”
 1. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.