Onze vijf tips voor een weekendje uit in Limburg: hippe fietsbar, wijnproeven en Maaslandse safari

Nog geen plannen dit weekend? We helpen je graag verder met vijf leuke tips van onze redactie voor het weekend van 12 en 13 juni. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

 1. Genkse motard (60) rijdt 30 km/u te snel in Munsterbilzen
  Bilzen/Genk

  Genkse motard (60) rijdt 30 km/u te snel in Munsterbil­zen

  De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft zondag rond 17 uur een bestuurder van een motorfiets tegengehouden in Munsterbilzen. De vrouw uit Genk (60) reed namelijk 80 kilometer per uur in een zone 50. Daarnaast droeg ze geen handschoenen en ook geen enkelbeschermende schoenen. Bijgevolg legde de politie haar drie boetes op: 116 euro voor de snelheidsovertreding, 58 euro voor het niet dragen van de verplichte handschoenen en 58 euro voor het dragen van schoenen die niet aan de voorschriften voldoen, goed voor een totaal kostenplaatje van 232 euro.
 1. Duvelclub bestaat vijftien jaar
  Beringen

  Duvelclub bestaat vijftien jaar

  Aanstaande vrijdag wordt in parochiezaal Sint-Paulus in Paal het vijftienjarig bestaan van Duvelclub De Stam gevierd. De club bestaat uit meer dan 600 personen die al jaren activiteiten doen in het kader van de gekende drank. Zo worden er fietstochten georganiseerd en zijn er geregeld uitstapjes. Onder het motto ‘the party starts when the Duvel beats the virus’ zal men om 6 na 6 (een verwijzing naar het duivelsgetal 6) starten met de feestelijkheden. Bovendien wordt er ook een nieuw glas voorgesteld.