De biostoomcentrale in Beringen
Volledig scherm
PREMIUM
De biostoomcentrale in Beringen © Mine Dalemans

Onderzoek naar Beringse luchtkwaliteit toont stijging van vervuilende stoffen aan, Leefbaar Tervant wil strikte opvolging

BeringenNaar aanleiding van de komst van de afvalverbrandingsoven van Bionerga vroeg bewonersgroep Leefbaar Tervant een onderzoek naar de luchtkwaliteit. Stad Beringen gaf gehoor aan die vraag. Uit de resultaten blijkt dat de waarden van dioxines en pcb’s niet hoger liggen dan op andere plaatsen in Vlaanderen, al wijzen de cijfers wel op de stijging van vervuilende stoffen. Leefbaar Tervant spreekt dan ook van “zorgwekkende cijfers”.

 1. Hechtel-Eksel en Lommel stimuleren welzijn op school met scheurkalender
  Hechtel-Eksel / Lommel

  Hech­tel-Ek­sel en Lommel stimuleren welzijn op school met scheurka­len­der

  Tijdens de week van de geestelijke gezondheidszorg lanceren Hechtel-Eksel en Lommel een scheurkalender met leuke opdrachtjes voor kinderen uit de lagere school. Iedereen zit wel eens wat minder in zijn vel. Net op zo’n moment is het belangrijk om naar elkaars gevoelens te peilen en het mentaal welzijn te verhogen. Dat is zowel de focus bij ‘Emotikan’ in Hechtel-Eksel als bij ‘Warme William’ in Lommel.
 2. IN BEELD. Paddenstoelentijd betovert Limburg in kleurrijk spektakel
  Limburg

  IN BEELD. Paddenstoe­len­tijd betovert Limburg in kleurrijk spektakel

  Daar is de herfst weer! Het seizoen waarin de bomen van goudgeel tot dieprood kleuren, afgevallen blaadjes wandelpaden bestrooien en het weer opnieuw een tikkeltje onvoorspelbaarder wordt. Prachtige natuurfenomenen schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Letterlijk dan. Onze fotografe Mine Dalemans trok erop uit om de mooiste exemplaren op beeld vast te leggen. Het resultaat van die boswandeling krijg je te zien in dit overzicht.