Schepen De Weyer bij de Paalse Plas.
Volledig scherm
Schepen De Weyer bij de Paalse Plas. © Stad Beringen

Oever van Paalse Plas wordt verstevigd aan toeristisch wandel- en fietspad

BeringenHet toeristisch wandel- en fietspad rond de Paalse Plas in Beringen loopt in de noordwestelijke hoek zeer dicht bij de oever. “Om ieders veiligheid te garanderen, heeft de gemeenteraad daarom zijn goedkeuring gegeven om de oevers te verstevigen en zodoende het wandel- en fietspad te beschermen”, laat schepen van Recreatie Jessie De Weyer (N-VA) weten.

 1. Spoedafdeling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevaccineerden en dronkaards: “Die derde boosterprik moet er nú komen”
  Play
  Hasselt

  Spoedafde­ling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevacci­neer­den en dronkaards: “Die derde booster­prik moet er nú komen”

  De spoedafdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bezwijkt stilaan onder de druk. In vergelijking met 2019 is het aantal aanmeldingen op de afdeling gestegen met 20 procent. Vooral personen met een alcoholprobleem én niet-gevaccineerden met coronaklachten die uiteindelijk niet moeten opgenomen worden. Volgens insiders heeft het personeel er al over nagedacht om het werk neer te leggen. “De druk is enorm en dan moet het winterseizoen nog beginnen”, zegt directeur Jos Vandekerkhof.
 1. Spoedafdeling Heusden-Zolder op lager pitje na coronabesmettingen bij personeel
  Heusden-Zolder

  Spoedafde­ling Heus­den-Zol­der op lager pitje na coronabe­smet­tin­gen bij personeel

  Een deel van het personeel op de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is besmet geraakt met het coronavirus. Gevolg is dat zes medewerkers uitvallen en de afdeling niet op volle capaciteit kan werken. De impact is vooral voelbaar voor de 112 noodgevallen. “De ambulance brengt u in noodgevallen mogelijk niet naar ons, maar naar een naburig ziekenhuis”, zeggen ze bij het Sint-Franciscusziekenhuis.