De Ethias Cross in Beringen, gereden in een uniek decor, werd voorgesteld
Volledig scherm
De Ethias Cross in Beringen, gereden in een uniek decor, werd voorgesteld © Mine Dalemans

Nieuwe veldrit in Beringen op atypisch parcours: “Geen 'patattenveld’, wel veel klimmeters”

Woensdagmiddag werd in Beringen het vierde seizoen van de Ethias Cross voorgesteld aan duikcentrum TODI in Beringen. Die locatie is allesbehalve toevallig gekozen, want in Beringen staat op zaterdag 26 oktober een gloednieuwe topveldrit op de kalender. Het parcours werd voor de gelegenheid al een keer ingereden (en goedgekeurd). 

 1. Koerselaar Lucas Schoofs (23) overwon zenuwstoornis en verovert basisplek bij Nederlandse eersteklasser Heracles Almelo: “Beloning voor al het harde werk”

  Koerselaar Lucas Schoofs (23) overwon zenuwstoor­nis en verovert basisplek bij Nederland­se eersteklas­ser Heracles Almelo: “Beloning voor al het harde werk”

  In 2015 nam toenmalig landskampioen AA Gent Lucas Schoofs definitief over van Lommel United, maar verhuurde hem meteen weer voor een seizoen aan de club die hem schoolde. Omdat de Buffalo’s in de middenvelder vooral een kandidaat zagen voor de toekomst, volgden nieuwe uitleenbeurten aan OH Leuven en NAC Breda. Bij die laatste ging het grondig mis, maar ruim anderhalf jaar later is Schoofs terug op het hoogste niveau en veroverde hij een basisplaats in de Eredivisie bij Heracles Almelo.
 2. Beringse senioren krijgen folder in de bus: “Blijf op afstand van elkaar”
  Beringen

  Beringse senioren krijgen folder in de bus: “Blijf op afstand van elkaar”

  Geen dansnamiddag of gezonde wandeling in grote groep tijdens de seniorenweek dit jaar. Wel een leuke folder in de brievenbus met alle info over de verstrengde maatregelen. “We willen hen vooral een hart onder de riem steken en oproepen om te blijven bewegen”, vertelt schepen van samenleven Hilal Yalçin (CD&V). “Zo willen we de senioren gericht informeren want ook contacten tussen senioren onderling kunnen risicovol zijn. Bel regelmatig met elkaar en probeer op afstand in contact te blijven”, zegt Jaak Poelmans, voorzitter van de seniorenraad, nog.
 1. Tomas Daumantas (E. Termien): “De lockdown is geen leuke periode, maar wanneer er zoveel besmettingen zijn primeert de gezondheid”

  Tomas Daumantas (E. Termien): “De lockdown is geen leuke periode, maar wanneer er zoveel besmettin­gen zijn primeert de gezondheid”

  Wanneer we Tomas Daumantas treffen, is hij reeds druk bezig met voorbereiding naar de herstart van de competitie toe. Lang stilzitten kan de Termientrainer immers niet. Daumantas wil snel terug op het veld staan tussen zijn spelers en nadien nakaarten in de kantine met bestuur en supporters. “Anderzijds kan ik me best vinden in de beslissing van de KBVB om de competitie stil te leggen. De gezondheid van de mensen gaat voor”, zegt Daumantas, die net zijn eindwerk voor het Uefa Pro Licence inleverde.
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud