De Ethias Cross in Beringen, gereden in een uniek decor, werd voorgesteld
Volledig scherm
De Ethias Cross in Beringen, gereden in een uniek decor, werd voorgesteld © Mine Dalemans

Nieuwe veldrit in Beringen op atypisch parcours: “Geen 'patattenveld’, wel veel klimmeters”

Woensdagmiddag werd in Beringen het vierde seizoen van de Ethias Cross voorgesteld aan duikcentrum TODI in Beringen. Die locatie is allesbehalve toevallig gekozen, want in Beringen staat op zaterdag 26 oktober een gloednieuwe topveldrit op de kalender. Het parcours werd voor de gelegenheid al een keer ingereden (en goedgekeurd). 

  1. ASSISEN. Beschuldigde (74) die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    ASSISEN. Beschuldig­de (74) die ex-paracomman­do neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Beschuldigde Putseys, ondertussen 74 en vrij zonder voorwaarden, werd maandag verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.