Er is vooral veel rookschade door de ketel die nog op het vuur stond.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is vooral veel rookschade door de ketel die nog op het vuur stond. © Marco Mariotti

Meisje (10) met beperking zit alleen thuis, ketel op vuur veroorzaakt brand: “Onduidelijk of ze zelf probeerde te koken”

De brand in Beringen waarbij een meisje van 10 alleen binnen zat, is ontstaan in de keuken terwijl er een ketel op het vuur stond. Het is niet duidelijk of het kind zelf probeerde koken, of dat de moeder het vuur nog had laten opstaan. Het meisje heeft een beperking en zat alleen thuis. Buren konden haar redden. “Een geluk dat ik toevallig de brievenbus ging leegmaken en iemand hoorde roepen", vertelt de buurman.

 1. “Onze wijn op de kaart van The Jane... Dat zou top zijn!”: Als Elisa (40) niet in haar modeboetiek staat, dan wel tussen haar druivelaars
  PREMIUM

  “Onze wijn op de kaart van The Jane... Dat zou top zijn!”: Als Elisa (40) niet in haar modeboe­tiek staat, dan wel tussen haar druive­laars

  ‘Een boerenstiel zonder boerin is als balanceren op één been.’ En... schrap die stelling maar, want zonder boerin staat de stiel niet eens overeind. Vaak gaan ze niet enkel met manlief de boer op, maar zijn ze voorts ook fulltime mama, combineren ze het erf met nog een andere veeleisende job, of zitten ze tussen het kalveren door met hun neus in de studieboeken. Daarom is komende donderdag hún dag: de Internationale dag van de Boerin. En ‘hun’ vind je uiteraard ook terug in Limburg, zoals Elisa Loconsole (40) uit Beverlo. “Onze wijn op de kaart van toprestaurants, dat zou... top zijn!”
 2. ASSISEN. Beschuldigde fatale burenruzie richt zich in laatste woord tot familie in zaal: “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”
  Leuven/Kortenaken

  ASSISEN. Beschuldig­de fatale burenruzie richt zich in laatste woord tot familie in zaal: “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”

  De 74-jarige Roger Putseys kreeg vrijdagochtend het laatste woord in het Leuvense assisenhof. “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”, richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.