De plannen voor de vernieuwing van het kruispunt.
Volledig scherm
De plannen voor de vernieuwing van het kruispunt. © AWV

Leegstaande panden op hoek Leysestraat worden afgebroken ter voorbereiding van aanleg rotonde

BeringenVolgend jaar zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het kruispunt van de Koolmijnlaan (N72) met de Beverlosesteenweg en de Leysestraat in Beringen vernieuwen. Volgende week starten de eerste voorbereidende nutswerken en de afbraak van de leegstaande panden op de hoek van de Leysestraat. 

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. 12 maanden cel voor geweld ten aanzien van halfzus
  Beringen

  12 maanden cel voor geweld ten aanzien van halfzus

  Een 26-jarige man uit Beringen is bij verstek veroordeeld tot twaalf maanden cel nadat hij zijn halfzus bedreigde met een mes naar aanleiding van een discussie over 20 euro. Hij had gezegd haar af te maken als ze nog één keer naar buiten zou vluchten zonder iets te zeggen. Toen het vijftienjarige meisje haar bestek liet vallen, kreeg ze zelfs een slag in het aangezicht en vervolgens nog een trap in de buik en een trap tegen de knie. De man sleurde haar ten slotte bij haar haren terug de woning in. De beklaagde moet ook een geldboete van 800 euro betalen.
 1. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand

 2. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel