Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © thinkstock

Kwetsbare gezinnen krijgen waardebon van 35 euro voor de kinderen

BeringenStad Beringen en het OCMW Beringen engageren zich om mensen die het moeilijk hebben te ondersteunen. “In samenwerking met Vatana Beringen kunnen we 678 waardebonnen van 35 euro uitdelen aan de kinderen van kwetsbare gezinnen”, vertelt schepen van Welzijn Hilal Yalçin (CD&V).

 1. Kunstgrasvelden op Vrijheidsite klaar voor gebruik
  Heusden-Zolder

  Kunstgras­vel­den op Vrijheids­ite klaar voor gebruik

  Dit weekend werden op de Vrijheidsite in Zolder de kunstgrasvelden officieel geopend. Op de site ligt nu één veld voor rugby en voetbal en een tweede veld enkel voor voetbal. Samen goed voor zo’n 13.640 m² kunstgras waar de clubs van Heusden-Zolder in de beste omstandigheden kunnen trainen bij goed of slecht weer. Met een symbolische trap richting doel leidde burgemeester Mario Borremans (G|O|E|D) een nieuw tijdperk in. Vervolgens was het aan de jeugd van rugbyclub Heusden-Zolder om het veld echt in te spelen. De site wordt later nog verder uitgebouwd met onder meer een cafetaria, kleedkamers en een skatepark.
 2. 750 leerlingen Level X3 worden maandag getest
  Hasselt

  750 leerlingen Level X3 worden maandag getest

  Maandag worden alle 750 leerlingen en personeelseden van Level X3 getest na een aantal positieve gevallen op school. “Dat zal gebeuren via de testbus van het UZA, in samenwerking met stad Hasselt, CLB, Cohesio en GO! Next”, laat scholengroep GO! Next weten. “Het wordt een logistiek huzarenstuk om dat in orde te krijgen. Dat is alleen haalbaar met de inzet van grof geschut. We danken iedereen voor de fysieke en online steun. Het hele schoolteam draagt dit nu uit naar hun leerlingen en samen met X28 en scholengroep zorgen we dat het testcentrum in onze sporthal klaar is maandag.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken