An Moons bij de Mijnkathedraal
Volledig scherm
An Moons bij de Mijnkathedraal © Stad Beringen

Kunstproject moet Mijnkathedraal extra in de verf zetten als erfgoedparel

BeringenStad Beringen krijgt van Vlaanderen 59.500 euro subsidie voor de realisatie van een kunstproject op de site van de Mijnkathedraal in Beringen. Dit project vormt een belangrijke schakel in de publieke ontsluiting van de erfgoedsite en de toekomstige nevenbestemming van deze erfgoedparel. 

 1. HUIZENJACHT. Tessenderlo, ‘de neus van Limburg’: “Onder 200.000 euro vind je vlot een tiptop appartement met drie slaapkamers én garage”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  HUIZEN­JACHT. Tessender­lo, ‘de neus van Limburg’: “Onder 200.000 euro vind je vlot een tiptop apparte­ment met drie slaapka­mers én garage”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze week vertoeven we in Limburg op de grens met de Antwerpse Kempen. Tessenderlo is bekend voor zijn natuur, vlotte bereikbaarheid en... chemiebedrijf. “Maar we kunnen ervan meespreken: de angst voor lawaai- of geuroverlast is onterecht.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

  Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0-achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen door”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.