Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © thinkstock

Koffie zorgt voor troost in Beringse wereldwinkel

BeringenWereldwinkel Beringen, ‘Heel het land’ en de Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking organiseren op zaterdag 8 mei - op World Fair Trade Day - een hartverwarmende actie met als titel ‘Koffie met een hart! 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Genk start vanaf eind dit jaar elf trajectcontroles op: “Campagne moet bestuurders eraan doen wennen”
  PREMIUM
  Genk

  Genk start vanaf eind dit jaar elf trajectcon­tro­les op: “Campagne moet bestuur­ders eraan doen wennen”

  Stad Genk start eind dit jaar nog met de uitrol van maar liefst elf trajectcontroles. “Te snel rijden is dan ook één van de grootste ergernissen van de Genkenaren. Met dit project hopen we het rijgedrag van een kleine minderheid aan te passen”, klinkt het bij het stadsbestuur. Om bestuurders nu al aan de trajectcontroles te laten wennen, hangen er op de betreffende locaties borden op die aangeven of je al dan niet de snelheidslimiet overschrijdt.
 3. Brandweerzone Oost-Limburg en Genk lijsten terreinen op die mogelijk vervuild zijn door PFAS: “Tientallen locaties”
  Genk

  Brandweer­zo­ne Oost-Lim­burg en Genk lijsten terreinen op die mogelijk vervuild zijn door PFAS: “Tientallen locaties”

  De Vlaamse regering kijkt naar de lokale besturen om alle terreinen in kaart te brengen die mogelijk vervuild zijn door PFAS. In Genk zijn dat tientallen locaties, waarvan er enkele nog worden gebruikt. Het gaat dan onder meer om textielbedrijven en vroegere wasserijen. “Al wil ik wel benadrukken dat het helemaal niet zeker is of er wel degelijk sprake is van een vervuiling”, benadrukt burgemeester Wim Dries (CD&V).
 1. Muziekodroom transformeert deze zomer tot unieke muziekclub in openlucht: BAZART trapt af op 7 juli
  Hasselt

  Muzieko­droom transfor­meert deze zomer tot unieke muziekclub in openlucht: BAZART trapt af op 7 juli

  Vanaf half juli verrijst er voor het Muziekodroom-gebouw een ‘open-air muziekclub’. De hele zomervakantie lang wordt het dé place to be voor concerten en feestjes, of om gezellig met vrienden samen te zijn bij een drankje en muziek. “Samen met Pukkelpop én gelijkgestemde partners uit de regio hebben we een breed muzikaal programma uitgedokterd. Denk aan rock, hiphop, electronica, nightlife, maar vooral véél opkomend talent”, aldus het Muziekodroom.