Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Mine Dalemans

Kindje (4) raakt levensgevaarlijk gewond na aanrijding met auto

BeringenAan de Stationsstraat in Beringen heeft een auto vanochtend een kindje van vier jaar aangereden. Het slachtoffertje verkeert momenteel in levensgevaar. Het parket van Limburg ging ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

 1. Bas Weckhuysen (Lommel SK): “We mikken tegen RWDM op eerste competitiezege voor eigen publiek”
  voetbal challenger pro league

  Bas Weckhuysen (Lommel SK): “We mikken tegen RWDM op eerste competitie­ze­ge voor eigen publiek”

  In de vijfde ronde van de Croky Cup kon Lommel SK zich verdiend kwalificeren tegen La Louvière. T1 Steve Bould moest sleutelen aan zijn elftal. Hij zorgde voor een verrassing door de getalenteerde middenvelder Bas Weckhuysen zijn debuut te laten vieren en dat als linksvoor. Zaterdagnamiddag komt RWDM naar de Gestelsedijk. Bij Lommel SK mikken ze op de eerste competitiezege voor eigen publiek.
 2. Mobiele klimaatexpo reist van Hasseltse speelplaats naar speelplaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”
  PREMIUM
  Hasselt

  Mobiele klimaatex­po reist van Hasseltse speel­plaats naar speel­plaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”

  Bijleren over de klimaatverandering én oplossingen aanreiken: dat is het doel van de nieuwe, mobiele klimaatexpo die vanaf vandaag op de speelplaats van Kindsheid Jesu in Hasselt staat. De stad sloeg hiervoor de handen in elkaar met Grootouders voor het Klimaat Limburg om de klimaatverandering in de wereld, maar ook op lokaal vlak bespreekbaar te maken.
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. 38 jaar groenten uit hun ‘exotische' moestuin geserveerd... en nu sluiten Dominique en Karine voorgoed ‘t Vlierhof: “Quinoa hadden wij al voor het alomtegenwoordig was”
  PREMIUM
  Bilzen

  38 jaar groenten uit hun ‘exotische' moestuin geserveerd... en nu sluiten Dominique en Karine voorgoed ‘t Vlierhof: “Quinoa hadden wij al voor het alomtegen­woor­dig was”

  “In de beginjaren van ‘t Vlierhof werden we uitgelachen door onze collega’s: ‘Ga die groenten toch gewoon kopen’. Maar dit was hoe wij het wilden.” Karine en Dominique serveren zondag hun laatste gastronomische gerechten aan een select groepje vaste klanten, om nadien – na 38 jaar – de deur van hun restaurant in Bilzen voor altijd dicht te trekken. De moestuin, waar ze de meest exotische groenten, fruitsoorten en kruiden teelden, blijft wél bestaan. Het echtpaar neemt ons mee door hun paradijsje.