Affiche van de Eindejaarsactie
Volledig scherm
Affiche van de Eindejaarsactie © Stad Beringen

Jubileumeditie van eindejaarsactie

Dit jaar doen er opnieuw 53 handelaars uit Beringen mee aan de eindejaarsactie. Het is dit jaar een jubileumeditie, want de actie wordt al voor de tiende keer georganiseerd. Vanaf 1 december ontvangt elke klant een invullotje om kans te maken op een waardebon. In totaal is er meer dan 8.000 euro aan waardebonnen te winnen.

0 reacties

 1. Externe ICT-veiligheidsaudit in Beringen
  Beringen

  Externe ICT-veilig­heids­au­dit in Beringen

  In het kader van Cyberveilige Gemeenten wil het Vlaamse agentschap Audit Vlaanderen gemeenten voorbereiden op de reële dreigingen die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Daarom sloot het een raamovereenkomst af met drie auditfirma’s waarbij ieder lokaal bestuur een ICT-veiligheidsaudit kan laten uitvoeren aan met cofinanciering van de Vlaamse overheid. “In Beringen heeft Ernst & Young de audit uitgevoerd en een rapport opgesteld met concrete aanbevelingen”, zegt schepen van ICT Tijs Lemmens (Voluit). “Een aantal daarvan hebben we reeds toegepast, andere zijn ingepland voor de korte termijn.” Audit Vlaanderen verwacht van elk lokaal bestuur om de cyberveiligheid te verbeteren. De audit omvat interne en externe aanvals- en penetratietesten, analyses van authenticatiemechanismen, bedrijfscontinuïteit en rapportering organisatiebeheersing.
 1. Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”
  Hasselt

  Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”

  Op de UCLL in Diepenbeek vond maandagnamiddag het kick-offevent van de Limburgse start-up Project Pura plaats. Dit initiatief van Hamont-Achelaar Shaun Van Nerum (27) en Neerpeltenaar Jesse Gielen (27) wil bedrijven helpen om duurzamer te worden. “Het idee ontstond toen ik 2018 na mijn studies een jaar lang in India verbleef en de gigantische vervuiling met eigen ogen aanschouwde”, vertelt Van Nerum.
 2. Inzamelactie opgestart nadat Qadir grijpt naast Publieksprijs van Ultimas (ten koste van gecontesteerde film): “Zo maken we het onmogelijke toch mogelijk”
  Leopoldsburg

  Inzamelac­tie opgestart nadat Qadir grijpt naast Publieks­prijs van Ultimas (ten koste van gecontes­teer­de film): “Zo maken we het onmogelij­ke toch mogelijk”

  Twee weken geleden werden in Antwerpen de Vlaamse cultuurprijzen uitgereikt, beter bekend als de Ultimas. De winnaar van de Publieksprijs werd de docureeks ‘Tegenwind’, waarin het coronabeleid stevig door het slijk wordt gehaald. Door de commotie hieromtrent raakte de theatervoorstelling van Qadir Nadery wat ondergesneeuwd. Met een alternatieve inzamelactie hoopt Leo Bormans (auteur van ‘De knikkers van Qadir’) hem nu toch een duwtje in de rug te geven.