De Lutgartsite in Beringen.
Volledig scherm
De Lutgartsite in Beringen. © Karolien Coenen

JAC komt vroeger naar Beringen vanwege impact van corona op jongeren

BeringenBeringen zal samenwerken met het Centrum Algemeen Welzijnswerk Limburg (CAW) om een jongerenaanbod van het CAW, beter bekend als het JAC (Jongeren Advies Centrum), uit te bouwen in Beringen. “Initieel maakten we 85.000 euro vrij om jaarlijks in te zetten vanaf 2022. Door de impact van de coronapandemie op onze jongeren hebben we echter beslist om de middelen vervroegd vrij te maken”, aldus schepen van Jeugd Jessie De Weyer (N-VA). 

 1. Waar Claudia Guarraci haar eerste terrasje zal doen?: “Bij Roots Bar, waar je vanaf de rooftopbar uitkijkt op Genk-centrum”
  PREMIUM
  Genk

  Waar Claudia Guarraci haar eerste terrasje zal doen?: “Bij Roots Bar, waar je vanaf de rooftopbar uitkijkt op Gen­k-cen­trum”

  Dit weekend is het zover: dan mogen de horecazaken na maanden wachten eindelijk hun terrassen heropenen. Iets waar Claudia Guarraci (31) – bekend van het VTM-programma ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant – voor staat te popelen. De Genkse weet dan ook al naar welk adresje ze voor het eerst zal afzakken: Roots Bar, gelegen aan de Europalaan in Genk. Goed om weten: “De uitbater heeft pas nieuwe cocktails op de kaart gezet.”
 2. Walter Degreef (FC Beringen) over de tijd van toen: “Glorietijd bij de mijnploeg was goed voor transfer naar Anderlecht”
  Voetbal Traditieclubs

  Walter Degreef (FC Beringen) over de tijd van toen: “Glorietijd bij de mijnploeg was goed voor transfer naar Anderlecht”

  In de glorieperiode van FC Beringen speelde centrale verdediger Walter Degreef (64) een belangrijke rol. Als jongere voetbalde Degreef bij Flandria Paal. Hij forceerde op 12-jarige leeftijd een transfer naar FC Beringen. Zes jaar later, in 1975, vierde hij zijn debuut in eerste klasse bij de mijnploeg. Na de glorietijd bij het roemruchte Beringen volgde een droomtransfer naar het grote Anderlecht. Na het verkopen van zijn zaak twee jaar geleden, woont Walter Degreef nu in Hasselt. Hij geniet van een terugblik op het verleden.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?